Министрица за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине Семиха Боровац данас је посјетила породицу Хамзић у мјесту Кетеновићи код Сокоца у којој је недавно рођена прва беба након рата у повратничкој породици у том дијелу БиХ.

Родитељи Елвис и Мелиса Хамзић су 23. октобра добили кћерку Лејлу. Баве се сточарством и живе искључиво од властитог рада. Елвис се са оцем Едхемом у Кетеновиће вратио 2001. године, до када су били у избјеглиштву у Какњу.

Елвис је новинарима да је недавно потписао уговор о суфинансирању са Федералним министарством за расељене особе и избјеглице, за набавку приколице за трактор и грабљи за сијено. Иако има шестеро браће и сестара, једини се одлучио вратити у своје родно мјесто и ту засновати породицу.

Мајка Мелиса каже да јој је лијепо у Кетеновићима и да је срећна.

Фото: Н1

Министрица Боровац је нагласила да је та повратничка породица заиста вриједна спомена, јер су својим средствима уз скромну донацију обновила кућу још 2000. године у жељи да живе у свом родном крају.

Породицу Хамзић је истакла као добар примјер за остале повратнике, додајући да се увијек изнађе начин за повратак, уколико постоји жеља. Иако су сви незапослени, нагласила је министрица Боровац, својим личним радом успијевају да свој живот учине љепшим и угоднијим.

– Рођење мале Лејле значи и наставак живота, а ми ћемо настојати и даље да помажемо ову породицу – поручила је министрица Боровац.

У мјесту Кетеновићи код Кнежине је прије рата било око 60 домаћинстава, гдје су се бавили сточарством и радили у некој од оближних фабрика. Данас их има шест.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име