Ученици Основне школе /ОШ/ “Соколац” организовали су данас приредбу посвећену Недјељи дјетата на којој је 20 чланова школских секција указало на дјечија права.

Наставница у ОШ “Соколац” Наташа Цвијетић рекла је Срни да су на приредби под слоганом “Вјерујем у себе” учествовали ученици од шестог до деветог разреда из драмско-рецитаторске, музичке, ликовне, новинарске секције и школског хор.

Она је истакла да су ученици и ове године наставницима, учитељима и вршњацима представили пјесме, рецитације и ликовне радове о теми “Промоција дјечијих права”.

“Кроз организовање оваквих приредби дјеца уче о својим правима, као и о обавезама одраслих да им обезбиједе све услове за живот, учење и нормалан развој. Наступима пред вршњацима и наставницима они стичу самопоуздање, што је за њих веома битно”, навела је Цвијетићева.

Конвенцијом о правима дјетета коју је 1989. године усвојила Генерална купштина УН Недјеља дјетета се обиљежава сваке године у првој седмици октобра, а циљ манифестације је промоција права дјетета и обавеза одраслих и бројних друштвених фактора који учествују у заштити дјеце.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име