Соколачка Топлана, која ради у оквиру Јавног комуналног предузећа „Соколац“, почела је са хладним пробама у оквиру припрема за почетак сезоне гријања планиран за 15. октобар.

Директор овог предузећа Дејан Томић изјавио је да су хладне пробе топловодне мреже почеле јуче и трајаће два дана како би на вријеме били откривени евентуални кварови и предузети потребни санациони радови.

„У наредних неколико дана радићемо на замјени вентилационог кола и хемијском чишћењу котловнице да би у сезону ушли што спремнији“, рекао је Томић.

Он је навео да је већи дио посла на санацији мреже урађен након затварања прошле сезоне гријања, па је монтерима овог предузећа остало да што прије открију и отклоне квар на топловоду у Романијској улици.

Томић је додао да је основни енергент у соколачкој Топлани пилански и дрвни отпад, сјечка и пиљевина.

„За једну сезону нама је потребно 16.000 до 18.000 метара кубних енергента и, за сада, имамо за више од пола сезоне основног енергента, уколико не буде непредвиђених ситуација и временских промјена“, рекао је Томић.

Томић је напоменуо да корисници гријања овом предузећу дугују око 350.000 КМ из прошле и ранијих сезона, а да у Топлани покушавају да наплате потраживања како би обезбиједили квалитетно гријање.

Он је истакао да се топлотном енергијом из соколачке Топлане грије укупно 26.500 метара квадратних стамбених и пословних простора.

Према његовим ријечима, цијене гријања су, за сада, остале на прошлогодишњем нивоу, па физичка лица плаћају једну КМ плус ПДВ, правна лица три КМ плус ПДВ, здравствене и васпитне установе 1,6 КМ плус ПДВ по метру квадратном током 12 мјесеци, док током шест мјесеци плаћају дупло више.

Јавно комунално предузеће „Соколац“ основано је 2013. године, а његова дјелатност је производња и пренос топлотне енергије, као и обављање осталих комуналних дјелатности.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име