Код Мија Дупљанина у Видрићима одржан је Мјесни одбор Српске Демократске странке Маргетићи-Видрићи. Предсједник овог одбора Јована Солдар захвалила се господину Дупљанину, познатом Соколачком привреднику и мјештанину Видрића, који је по ко зна који пут био одличан домаћин окупљања и партијских активности.

Начелик општине Соколац Милован Бјелица кандидат за посланика у Народној Скупштини Републике Српске из изборне јединице 8 позвао је Ану Маловић, а потом Младенку Пандуревић да се оне прво обрате присутним грађанима.

Мјесни одбор Маргетићи – Видрићи канидату за Парламентарну скупштину БиХ из изборне јединице 3 Ани Маловић, представља домаћи терен, будући да су Маргетићи мјесто одакле је њена породица, рођаци и комшије. Њено излагање и представљање слушали су они који је и те како познају. Знају ко је, али сад упознају и оно о чему она размишља и шта планира да ради.

Ана се срдачно захвалила свом мјесном одбору на подршци, која је несумњива а потврђена је и доласком људи на мјесне одборе.

“Мене ви познајете, знате моју породицу, ми смо комшије и пријатељи. Знате да сам се школовала у Београду, гдје сам заршила Правни факултет Универзитета у Београду, потом магистрирала. Вратила сам се у нашу општину, стекла одређена професионална искуства, радила у суду. Дошла сам да останем и живим на овим нашим просторима. Желим да створимо правну државу, тачније да је вратимо, да вратимо законитост и једнакост. Сви смо ми свједоци кризе у свим пољима, неке стагнације и апатије, па да будем прецизнија, депресије и мишљења да овдје не може другачије и боље. Е то желим да промјенимо, да се боримо заједно, да подржите младе људе, предсједника Говедарицу који даје шансу поштеним, и честитим људима и који жели да од цијеле Републике Српске направи мјесто наде и бољег живота” – поручила је Ана.

Младенка Пандуревић, кандидат СДС-а за Народну скупштину Републике Српске из изборне јединице 8, која је кроз неколико изборних циклуса дјеловала и радила у кампањама Српске демократске странке, говорила је о потребама да се направе промјене у цјелокупном друштву.

“Нама је нарушена безбједност у Српској, не осјећамо се сигурно и безбједно, страхујемо за нашу дјецу. Ни ја као мајка нисам сигурна да ће моје дијете бити безбједно сутра на улици, или у вечерњем изласку. Да не говорим о одласку у Бањалуку. То морамо да мјењамо, за то се морамо борити. Па онда да кренемо редом, у проблеме радника, пољопривредника, па и привредника. Јасно вам је да се мора стати у крај самовољи и људима који мисле да су изнад државе и закона” – нагласила је Пандуревић

Милован Бјелица, трећи на листи СДС-а за Народну скупштину Републике Српске из изборне јединице 8, поручио је да Вукота мора да побједи и да постане предсједник свих грађана Српске. Предсједник који неће да дијели људе, већ да их уједињује. То је изазвало одобравање и подршку свих присутних.

“Наша листа за ове изборе је квалитетна, то су добри, честити и одговорни људи. Наравно да смо ми прије свега уз наше суграђане, међутим сви заслужују ваше повјерење, у зависности од ваших симпатија” – рекао је Бјелица.

лажи и обмане политичких супарника

Подсјетио је на лажи и обмане политичких супарника на прошлим изборима, у вези са хотелом “Романија”, гдје су најављивали запошљавање, а након избора срушили хотел. Било је ријечи о путној инфраструктури и ранијем договору.

“Ја сам договарао, а и у коалиционом споразуму смо договорили да се уради пјешачка стаза и тротоар од Видрића до Подроманије. Нису то испоштовали. Лажима и обманама служе се и у кампањи за ове изборе. Ми смо радећи канализациону мрежу сјекли ова брда, да би било простора за то. Бициклистичка и пјешачка стаза значајни су за повезивање града са будућим викенд насељем у Видрићима. Постоји велика заинтересованост и Амбасаде Француске, која подржава сваку градњу бициклистичке и пјешачке стазе свуда гдје постоје услови да се то ради” – нагласио је Бјелица.

Истакао је да му је посебно задовољство, а вјерује да је тако и за мјештане Видрића и Маргетића, то што је мјесном одбору присуствовао и Милан Станојевић. Привредник и инвеститор, који је у Видрићима започело изградњу етно села, односно викенд насеља, по узору на туристички комплекс на Златибору.

“Замолио сам га да дође јер је он наш будући суграђанин, он ће да буде ваш комшија овдје у Видрићима. Желим да се упознамо, да му сви ми пружимо подршку и добродошлицу и да се он осјети добродошло у нашу општину. Вечерас је прилика и да нам он каже о својим плановима и идејама, али и проблемима и о томе шта и како ми можемо помоћи”– нагласио је Бјелица.

Станојевић је власник предузећа „Путеви“ д.о.о. из Зворника дошао је у Соколац тачније у Видриће и жели да са својим пријатељима гради викенд насеље, а први радови већ су у току. У плану је да се изграде викендице, мини ски-лифт, базен, црква и још много тога. Заинтересован је да се што прије ријеше имовинско правни односи, да би се наставило са изградњом, као и да се асфалтира приступни пут, улична расвјета и канализациона мрежа.

“Дошао сам овдје са најбољим намјерама и мислим да сам тако и прихваћен. Нисам вам обећавао куле и градове, ово је пројекат који се ради најмање десет година и више. Овјде су услови идеални. Туристичка организација би требала да обиђе Европу, да би видјели како се то ради. Ми морамо боље да презентујемо своје потенцијале, јер се промовише и оно што би могло бити, а не само оно што имамо. На сајмовима се представљају и намјере и идеје, позивају се инвеститори и заинтересовани људи. Представља се читав потенцијал једне средине”– рекао је Станојевић.

Присутни су се захвалили новом суграђанину на лијепим ријечима и на пројектима који се раде и који су у плану. Кандидати Српске демократске странке увјерени су да ће након 7. октобра и промјена у Српској, сва ова дивна прича у Видрићима бити убрзана и боље координисана.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име