Њемачка фондација „Konrad Adenauer Stiftung“, организовала је дводневни семинар на тему „ЕУ интеграције у БиХ-перспекриве за наредну годину. Сарадња и синергија између Фондације Конрад Аденауер и кооперационих партнера.“

Подпредсједник ОО Актива младих СДС Соколац и кандидат за посланика у Парламентарној скупштини БиХ на предстојећим октобарским изборима Ана Маловић, учествовала је као један од представника Српске Демократске Странке.

„Имајући у виду да су СДС и Фондација Конрад Аденауер Стифтунг дугогодишњи партнери, предметни семинар је био вишеструко користан. Координатори пројеката као и директор Фондације господин Думел су презентовали програме и могућности које нуде партнерима. Као посебно интересантне истакла бих програме стипендирања. Током дводневног семинара указано је и на најчешће проблеме и грешке са којима се сусрећу актери при реализацији пројеката. Ово је била и изванредна прилика за успостављање контаката са другим представницима организација цивилног друштва, представницима медија, религијских и међурелигијских организација, те политичких партија.“ – истакла је Маловићева.

У протеклом периоду у сарадњи Српске Демократске Странке са Фондацијом Конрад Аденауер одржано је низ састанака,семинара и едукација. Посебну важност имају одржани састанци са представницима Европске Народне Партије. Нарочито значајан је састанак представница Актива жена СДС са предсједницом Одбора Европског Парламента за Југоисточну Европу госпођом Дорис Пак.

Захваљујући сарадњи са Фондацијом успјешно је реализован и Трећи Модул Политичке академије Српске Демократске Странке.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име