У Републици Српској данас је почела настава у школској 2018/2019. години за око 92.000 ученика у 187 основних школа и око 37.000 ученика у 94 средње школе, саопштено је из Министарства просвјете и културе Српске.

У Основној школи Соколац приређена је приредба за нове ђаке и њихове родитеље, који крећу у нове изазове.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица уручио је око 120 школских руксака и школски прибор за све ученике првих разреда. Ђацима је пожелио успјех у стицању нових знања.

– Желим свим ученицима, наставницима и родитељима срећу у новој школској години. Потрудили смо се да за најмлађе основце обезбиједимо квалитетан школски прибор и торбе, како би родитељима помогли на почетку школске године. У томе су нам и ове године подршку пружили војвођански Секретаријат за образовање и соколачка Висока школа за услужни бизнис, казао је Бјелица.

Начелник је подсјетио да је велика пажња усмјерена и на појачану безбједност дјеце у школи, те да је локална управа обезбиједила видео-надзор, а минулих дана врше се радови на вертикалној и хоризонталној сигнализацији. У припреми је документација за пројекат „Енергетске ефикасности“, који се реализује у сарадњи са ресорним министарством Републике Српске и УНДП-ом, у склопу кога ће се извршити реконструкција школске зграде, утопљавање, замјену крова, столарије и фасаде, те постављање ограде и уређење школског дворишта.

Директорица Основне школе Дивна Јанковић, упутила је ријечи добродошлице новим ђацима.

– Надам се да ће вам боравак у школи бити пријатан, те да ћемо сви заједно, и ђаци и родитељи, из отворену комуникацију постићи жељене циљеве, истакла је Јанковић.

Основну школу Соколац ове године похађаће око 900 ученика распоређених у 39 одјељења.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име