У Основну школу „Соколац“ ове године упасано је једно одјељење првачића више у односу на протеклу, а у Установи за предшколско васпитање и образовање Соколац, из године у годину, све је више заинтересованих родитеља за пријем дјеце у вртић. Тим поводом данас је одржан састанак, којем су присуствовали начелник општине Соколац Милован Бјелица, директорица ОШ „Соколац“ Дивна Јанковић и директорица Установе за предшколско васпитање и образовање Соколац Биљана Косорић, како би пронашли рјешење о недостатку просторија у овим образовним установама.

Начелник Бјелица је рекао да се о овом проблему разговарало дуже вријеме, како би у складу са законом, изнашли рјешење, којим нико неће бити оштећен.

– Локална заједница мора водити рачуна, посебно о најмлађим становницима који су будућност наше заједнице. Ове године на конкурс, који је расписала Установа за предшколско васпитање и образовање Соколац, пријављено је педесет малишана и требало је формирати шест вртићких група. Узимајући у обзир да је једна учионица уступљена основној школи, дјеца ће боравити у пет група. У соколачком вртићу ће се формирати комисија, како би ових дана, на основу прописа и закона, а у складу са правилником Установе, извршили категоризацију и утврдили којих тридесет пет малишана има предност за пријем – појаснио је начелник општине Соколац Милован Бјелица.

Директорица Основне школе „Соколац“ Дивна Јанковић је изразила задовољство постигнутим споразумом, истичући да су дјеца будућност ове општине.

– У првом уписном року, у мјесецу априлу, уписан је 101 ученик, а у другом уписном року, који почиње сутра, 14.августа, очекујемо још двадесетак ђака. Веома смо поносни што имамо тридесетак ђака више у односу на прошлу годину и што смо данас постигли договор. Ми мислимо и на дјецу која похађају Установу за предшколско васпитање и образовање Соколац, јер су они сутра наша дјеца, као и на све запослене. Надам се да ће се пораст ученика наставити и наредних година. У нашој општини доминира младост, а тамо гдје има дјеце, могу се очекивати и велики резултати – истакла је Јанковић.

Она је захвалила руководству општине и вртића на разумијевању и додала да се добром вољом и договором може пронаћи рјешење за сваку препреку.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име