На општинском одбору Српске демократске странке у Сокоцу оптимизам и спремност за обавезе и активности које предстоје у наредном периоду.

Организација каква је СДС уважава сваког члана и брине о сваком сегменту људског живота, па се зато енергија и спремност да се ради на плановима и идејама одржала кроз све ове године постојања. То потврђује и бројност на састанцима општинског одбора, као и идеје које присутни износе и траже начине да се реализују.

На састанку је одлично прихваћена иницијатива предсједника Општинског одбора Српске демократске странке Мр Милована Бјелице, да болница у Источном Сарајеву носи име по Др Милутину Најдановићу. Ту идеју подржалала је и Асоцијација стваралаца Републике Српске, али и бројни чланови оснивачи СДС и истакнути функционери из времена стварања Републике Српске.

Сарајевско-романијска регија има бројне туристичке и привредне потенцијале, који морају бити приоритет наредној Влади Републике Српске. Те потенцијале СДС зна да на најбољи могући начин искористи и да овај крај отвари своје пуне потенцијале. Да људи овдје остају, да се враћају, али и да долазе из других крајева у потрази за бољим животом.

Општина Соколац је постала право градилиште, што се није дешавало од времена настанка данашње модерне општине. Сада је то једна мала заједница која је отворена према Европи и свијету, општина која успјешно сарађује са бројним међународним организацијама и партнерима. Општинско руководство је створило бољу пословну и привредну слику Сокоца. Администрација је једноставнија и ефикаснија, а све је транспарентније и самим тим резултати нису изостали.

Привредници су препознали тај позитвини тренутак и могућности Сокоца. Поново ради дрвна индустрија на простору некадашње “Романије”, садашњи радници су задовољни, бившим радницима су измирена дуговања. На мјесту некадашњег УНИС-а сада послује нова фирма “Инвест градња”, која својим озбиљним пословањем даје једну нову привредну снагу читавој општини.

У наредном периоду у плану су бројне активности СДС, а за почетак млади заједно са дамама, организују акцију добровољног даривања крви. Планирано је да у понедјељак, 18. јуна 2018. године у Духовном центру Романијске Лазарице са почетком у 9 часова, млади и жене Српске демократске странке, али и сви остали чланови и симпатизери странке, својим примјером позову суграђане да дају свој допринос у обнављању залиха ове непроцјењиве течности.

Актив жена ОО СДС Соколац ће спровести и акцију прикупљања средстава за набавку мобилног мамографа, док је за 28.јуни заказана нова Конференција беба.

Љето пред нама доности нове обавезе и задатке, за све активисте и чланове. Ријеч је о сада већ традиционалним турнирима у малом фудбалу, кошарци и одбојци, а све у склопу Илиндан феста, као једног дијела прославе Дана и славе општине Соколац Св. Пророка Илије. Незаобилазан дио турнира су вечерње журке на отвореном, уз концерт Лапсус бенда на крају турнира 29. јула. 2018. године.

Свој 28. рођендан Општински одбор СДС, обиљежиће као и ових година 10. и 11. августа на Равној Романији. За 10.август на Равној Романији заказан је концерт Милице Павловић. Мало је политичких организација на просторима бивше Југославије, па и у овом дијелу Европе са таквом традицијом. А општински одбор у Сокоцу може да се похвали понајбољом организацијом унутар СДС.

На данашњем састанку исказана је пуна подршка кандидатима Савеза за промјене на предстојећим октобарским изборима – Вукоти Говедарици за Предсједника РС и Младену Иванићу за српског члана Предсједништва БиХ.

Мр Милован Бјелица као предсједник изборног штаба Српске демократске странке за изборну јединицу 8, већ је покренуо бројна питања од изузетног значаја за читаву сарајевско-романијску регију. Од Ергеле Борике у општини Рогатица која је у изузетно тешком стању, до Ловачког Дворца Карађорђевића на Хан Пијеску, који иако спомениик од изузетног значаја за Републику Српску пропада запуштен због недостатак слуха и осјећаја власти Републике Српске за простор Романије.

Општински одбор СДС Соколац

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име