У Установи за предшколско васпитање и образовање Соколац данас је одржана представа „Псић и мачкица“, у изведби глумачке поставе Позориштанцета „Бубамара“ из Београда. Ријеч је луткарско – драмској представи, рађеној по тексту Јосипа Чапека.

Према ријечима глумца и умјетичког руководиоца Позориштанцета „Бубамара“ Јована Крстића, суштина сваке предстве је да пошаље јасну поруку.

– Ово је прича о другарству, односно о међусобном уважавању. Сви знају у чему се пријатељство састоји, али није на одмет с времена на вријеме, подсјећати дјецу на праве вриједности. Баш као што су се у нашој представи, псић и мачка посвађали, усљед недостатка повјерења. Поред тога, данас смо настојали да кроз причу, смијех, музику и плес, пошаљемо поруку о важности одржавања хигијене и здравља – истакао је Крстић.

Директорица соколачког вртића Биљана Косорић је рекла да сарадња са Позориштанцем „Бубамара“ траје неколико година.

– Ово је једна у низу интерактивних представа, које нам приреде глумци из Београда. Малишани нису само пасивни посматрачи, већ током извођења учествују и пружају реакцију глумцима, што је најважније. Ако узмемо у обзир да њихова пажња не опада током четрдесетак минута, то нам говори о квалитету Позориштанцета – додала је Косорић.

Позориштанце „Бубамара“ основано је 1992. године, као путујуће позориште. Кадар чине старији дипломирани глумци и млади академци и студенти, а наступају широм Републике Српске, Србије и Црне Горе.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име