МИЛИЈАНА БАРЈАКТАРЕВИЋ: Цео живот сам била сваштар (ВИДЕО)

0

Позната ауторка Милијана Барјактаревић из Сремске Митровице која је написала једну стручну публикацију и пет књига кратких прича, гостовала je у нашој општини Соколац и својим читаоцима и љубитељима смијеха представила своја дјела и блог „Писање уз ветар“ који је један од најпопуларнијих у региону.

Милијана Барјактаревић ради у научном одјељењу библиотеке у Сремској Митровици, а кроз живот се бавила бројним стварима – спортом, учила језике, свирала је флауту, завршила нижу музичку школу и пјевала у градском хору који је био првак Европе у Белгији.

Посљедњих година Милијана се бави писањем; издала је једну стручну публикацију и пет књига кратких прича које промовише широм Србије, Хрватске, Републике Српске и у иностранству. Соколац је мјесто које се на листи њених промоција нашао у априлу, а нашим суграђанима и љубитељима смијеха представила је своје дјело „Нека иде живот “.

У посјети Сокоцу ауторка и позната српска блогерка „Писање уз ветар“ Милијана Барјактаревић

– Цео свој живот ја сам била сваштар. Знате, то је оно када имате дара за све, а ништа не урадите до краја. Вероватно зато јер су ме кроз живот емоције и водиле, и заустављале. Зато сматрам да је суштина живота емоција и љубав, потрага за њом и давање себе у истој. Ако је нема тамо где се затекнем, ја идем даље. Можда због те своје хиперсензитивности сам и почела да пишем и повезујем се са великим бројем публике, јер моје писање не би било популарно да је само писање ради писања, једна рутина – рекла нам је Барјактаревић.

Блог „Писање уз ветар“ је један од најпопуларнијих српских блогова код нас и у региону који броји преко 70. 000 пратилаца. Својим читаоцима књиге лично потписује и шаље по цијелом свијету. Кроз смијех покушава да пронађе заједничке особине свих жена, које су без стереотипа и шаблона. Тако је било и на промоцији у Сокоцу, гдје су жене имале прилику да чују неке од одломака и да се поистовјете са оним што је написано.

Нова књига би могла да обрадује читаоце већ крајем године, јер Милијана има довољно текстова и инспирације за писање кратких прича, остало је још само да их “упакује” и презентује са још више хумора.

Рођена 27. априла 1988. године у Сокоцу. Након основне школе и гимнaзије, на Факултету политичких наука у Бањалуци, завршила студије новинарства 2011. године. Магистар новинарства од 2015. године. Запослена у Инфо центру од 2012.године.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име