Предузеће “Романијапутеви” са Сокоца на почетку ове грађевинске сезоне има уговорене послове вриједности око 8.000.000 КМ, али то неће бити довољно за измирење свих обавеза, па ће се пријавити на све тендере који буду отворени за пројекте у њиховој дјелатности на подручју регија које покривају, кажу у овом предузећу.

Технички директор “Романијапутева” Драган Булошчић рекао је да могу бити задовољни јер су у нову грађевинску сезону ушли са, за сада, два уговорена посла у Вишеграду.

Он је навео да је потписан уговор са представницима општине Вишеград, вриједан више од 520.000 КМ који се односи на изградњи обалоутврде на ријеци Рзав у дужини од 300 метара.

Булошчић је појаснио да је то наставак започетог пројекта у претходном периоду у коме су “Романијапутеви” урадили прву фазу на регулацији корита ријеке Рзав, а у овој другој, припремни радови су у току и чека се увођење у посао.

“Ово је значајан посао за наше предузеће, јер у Вишеграду настављамо радове започете у прошлој сезони који нису завршени због лоших временских услова, а радићемо и на изградњи приступне саобраћајнице и пјешачке дионице уз пут према Андрићграду”, навео је Булошчић.

Према Булошчићевим ријечима, вриједност редовног одржавања путева укупне дужине око 650 километара на подручју Сарајевско-романијске и Горњодринске регије је око 5.000.000 КМ у 2018. години, што је битна ставка за приход “Романијапутева”.

Он је нагласио да су у “Романијапутевима” донијели план за ову грађевинску сезону, према коме ће приоритет дати пословима чија је укупна вриједност око 1.050.000 КМ, које из објективних разлога нису урадили прошле године.

Булошчић је рекао да је у центру Чајнича планирано асфалтирање једне улице, радиће се и ивичњаци и потпорни зидови, а биће асфалтиран и километар пута према селу Заборак.

Он је навео да се дошло до завршне фазе у изградњи базена у Рогатици, гдје ће се радити и санација неколико улица.

Технички директор “Романијапутева” навео је, између осталог, да ће се радови изводити и на подручју општина Хан Пијесак, Рудо и Пале.

Предузеће “Романијапутеви”, са сједиштем на Подроманији, основано је 1992. године, тренутно запошљава око 280 радника, а бави се одржавањем, заштитом, реконструкцијом и изградњом путева, експлоатацијом камена у каменолому, прозводњом и уградњом асфалта, изградњом обалоутврђења, мостова и тунела и одржавањем путева у зимском периоду на подручју Сарајевско-романијске и Горњодринске регије.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име