Пројекат „CEB II“: Извођачи радова отпочели посао (ВИДЕО)

0

На састанку одржаном 13. марта у Влади Републике Српске између начелника општине Соколац Милована Бјелице и министра за избјеглице и расељена лица РС Давора Чордаша, договорене су даље активности на реализацији пројекта „Затварање колективних центара и алтернативног смјештаја – „CEB II“ за који је Развојна банка Савјета Европе дала сагласност општини Соколац за изградњу 64 стамбене јединице.

Након састанка, извођачи радова су уведени у посао. Према ријечима начелника Милована Бјелице на овом пројекту се радило протеклих шест година.

– Извођачи радова су на терену. Градиће двије стамбене јединице, чијом изградњом рјешавамо проблем колективних центара, избјеглог становништва и оних који су у потреби социјалног становања, истакао је Бјелица.

Извођач радова је предузеће „Јокић-Инвест“ д.о.о Зворник. Како каже руководилац радова Славко Радишић, очекује се да ће активности тећи планираном динамиком.

– Ускоро ћемо кренути са ископавањем и осталим радовима предвиђеним пројектом. Планирано је да „Објекат Б“ има два улаза са по шеснаест станова, казао је Радишић.

Вриједност пројекта је 2,2 милиона марака. Општина Соколац је обезбиједила документацију, земљиште и дозволе.Средства за спровођење пројекта “CEB II“ осигурала је Развојна банка Савјета Европе.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име