Фондација Конрад Аденауер (КАС) је политичка фондација чији водећи принципи су слобода, правда и солидарност. У области међународне сарадње КАС проводи низ активности којима се залаже за слободан и достојанствен живот човјека, подржава учвршћивања мира и слободе, развој дијалога у области спољне и сигурносне политике и развој дијалога међу различитим религијама и културама.

Облици дјеловања фондације су организовање семинара, округлих столова, конференција, савјетовања, политичких дијалог-програма, стручних и политичких разговора, те посјета земљама у регији, Њемачкој и Европским институцијама у сарадњи са домаћим и међународним партнерима.

Ове године у студијској посјети Берлину од 11. до 15. марта борави Младенка Пандуревић предсједница Актива жена СДС – Изборне јединице бр.8 и ОО Српске демократске странке Соколац. Учесници ће имати прилику да посјете неке од најзначајнијих политичких инситуција и да разговарају о различитим темама са стручњацима у тој области. Између осталих, тема је и Енергетска транзиција кроз политицко дјеловање.

Током посјете уприличени су сусрети са представницима ЦДУ из наведене области, странке која је чланица ЕПП (Европске народне странке) и као таква партнер СДС-у у областима европких интеграција и представницима њемачких институција које воде процесе око развоја у области обновљивих извора енергије, обзиром на то да је то област која се код нас занемарује, а има огроман потенцијал. Дио студијске посјете су и сусрети са врхом Фондације Конрад Аденауер, њемачком политичком фондацијом која је блиска ЦДУ, а која се и код нас залаже за процесе приближавања ЕУ и демократизације. Након тога слиједи посјета Покрајинском парламенту Берлина.

Студијска посјета организована је на партнерској основи на којој Фондације Конрад Аденауер сарађује са државним институцијама, политичким партијама и организацијама грађанског друштва. Радећи на истим циљевима и вриједностима, жеља је да се у будућности продуби политичка сарадња, на глобалном и регионалном нивоу, а посебно у земљама у развоју. Заједно са одабраним партнерима подржати међународни поредак који ће свакој земљи омогућити развој у слободи и по властитој одговорности.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име