Јуче је одржана 3. редовна сједница Скупштине Борачке организације општине Соколац, на којој се водила дискусија о активностима Борачке организације у протеклој години , као и о плану и програму за 2018. годину.

Закључак који су усвојили сви присутни чланови је да се и даље мора наставити помагати борачкој популацији, како би се положај породица погинулих бораца , ратних војних инвалида, те демобилисаних бораца поправио.

Према ријечима предсједника Борачке организације општине Соколац, Жељка Лалића, задовољни су реализовањем активности у протеклој години. Истакао је да ће настојати да поједине недостатке у раду рјешавају и у овој години, како би се проблеми поменутих категорија свели на минимум.

– Ово је извјештајна сједница која се одржава сваке године. Обавеза нам је да Републичкој борачкој организацији пошаљемо све извјештаје о раду у протеклој години. Доставићемо им наше закључке и примједбе о којима ћемо разговарати у наредном периоду. Ми смо задовољни нашим спровођењем задатих циљева и сарадњом са локалном заједницом. Настојаћемо да и у 2018. години остваримо зацртане планове, истакао је Лалић.

Према Лаличевим ријечима, у овој години постављено је неколико јасних захтјева који ће бити упућени државним нивоима власти, а то су рјешавање питања статуса Борачке организације, како би коначно ова организација добила статус и репрезентативност какву заслужује.

– Један од захтјева биће регулисање ратног стажа. Око 3000 бораца у Републици Српској, који су напунили 65 година, а немају 15 година радног стажа, не могу да остваре своје пензионо право. Тражићемо да им држава уплати ратни стаж, како би лакше стекли услове за пензију, казао је Лалић.

Један од кључних проблема борачке популације је и стамбено збрињавање. Бројене општине још нису ријешиле ово питање. У општинској Борачкој организацији кажу да је овај проблем у општини Соколац ријешен.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име