У Установи за предшколско васпитање и образовање Соколац, ове седмице организују се креативне радионице, а у сусрет Међународном дану жена. Малишани на маштовит начин израђују честитке и поклоне за своје маме и баке, а ово је редовна годишња активност у соколачком вртићу.

Према ријечима директорице соколачког вртића Биљане Косорић, у изради честитки и поклона учествују све васпитно образовне и предшколске групе, а помоћ у испољавању маште малишанима пружају васпитачице и очеви.

– Родитељи се радо одазивају на овакве радионице и пружају нам велику подршку у организовању свих активности. Све што приредимо изискује вријеме, а дјеца су се у фебруару почели припремати за за приредбу, која нам предстоји. Потрудићемо се да пруже мамама лијеп програм, уз мноштво рецитација, скечева и лијепих порука. На овај начин, покушавамо да допремо до срца наших малишана и пробудимо најљепша осјећања, и то љубав, пажњу и одговорност према њежнијем полу – истакла је Косорић.

Дјеца са радошћу припремају поклоне, а већ су научила шта представља 8.Март.

– Данас правим честитку за маму. Помаже ми тата и нацртаћемо цвијет – рекла је петогодишња Нора.

– Припремам честитку да поклоним мами за 8. Март. Нешто ћу лијепо да напишем, а данас ми помаже бака – казала нам је Теа, која борави у предшколској групи.

Креативне радионице организују се у склопу припрема за осмомартовске приредбе, које ће се одржати 7. и 8. марта у Установи за предшколско васпитање и образовање Соколац.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име