Позориштанце „Маслачак“ из Бијељине, у сарадњи са Установом за културу „Перо Косорић“ и Народном бибилиотеком Соколац, представом „Мики Маус и Мини“ коју су синоћ премијерно извели за 110 малишана предшколског и млађег школског узраста, још једном су својим глумачким умијећем изазвали одушевљење најмлађих у Сокоцу.

Како нам је рекла Наталија Станкић која се аматерски бави глумом и годину дана ради у „ Маслачку“ ово је посао које се ради из љубави.

– Дјеца су дивна публика, мислим да чинимо позитивну ствар за образовање и културу наших најмлађих. Родитељи су стеки навику да воде своју дјецу у позориште без обзира на убрзан начин живота и окупираност послом- рекла нам је Станкићева и додала да позориштанце „Маслачак“ на репертоару има 20 представа које изводе широм Републике Српске а ускоро ће остварити сарадњу са Центрима за културу по уговорима.

Према ријечима директорице Установе за културу „Перо Косорић“ Ирене Шућур, ово је девета представа коју Установа заједно са Народном библиотеком организује за малишане у Сокоцу.

– Представе су прилагођене дјеци школског и предшколског узраста и глумци се увијек током извођења труде да пошаљу позитивну поруку дјеци. Надамо се да ћемо овако лијепу сарадњу наставити и у будућности, истакла је Шућурова.

Због заинтересованости великог броја дјеце, глумци су извели представу „Мики Маус и Мини“ у просторијама Високе школе за услужни бизнис.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име