„Влада Републике Српске ће суфинансирати пројекат oпштине Соколац за реконструкцију oсновне школе“, изјавио је вечерас начелник општине Соколац Милован Бјелица, након састанка са предсједницом Владе РС Жељком Цвијановић и министрима у Административном центру Владе Републике Српске у Источном Сарајеву.

Пројекат под називом „Зелени економски развој“ подразумијева извођење радова на повећању енергетске ефикансости објекта Основне школе „Соколац“, тј. замјену фасадне столарије, израду термоизолационе фасаде, замјену кровног покривача и израду термоизолације крова.

Пројекат спроводи UNDP у сарадњи са Шведском међународном развојном агенцијом SIDA и Фондом за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске.

Укупна вриједност пројекта је 321.932,05 КМ са ПДВ-ом, од чега је учешће UNDP-a 95.000,00 KM без ПДВ-а.

3 КОМЕНТАРА

  1. Нека на тој фасади испишу слова или нешто друго из уџбеника, да личи на школу а не на касарну. Узгред, могли би јој промијенити назив, јер од 205 основних школа у Српској, само школа код нас и у Палама носи име ,,градова“. Назив би требао да подсјећа на просвјету, а не свеце, борце и ине који немају додирних тачака са школством.

  2. Dobra stvar,samo je trebalo dodati i 2-3učionice da se dograde jer očigledno fali prostora za đake,a kada se već priča o zelenom ekonomskom razvoju trebali su na krov staviti solarne ćelije i da proizvode energiju za svoje potrebe.

  3. To ste trebali uraditi prije 20 godina.za vrijeme TITA pravile su se škole i srba je bilo 10 miliona a vi pravite crkve i parohijske domove a škole hoće da vam se sruše.park koji vodi do te škole zarasto ko džungla tako da je kroz njega, u večernjim satima, jeza proći. Valjda vam je teško posijeći one omoretine kojima stvarno nije mjesto u parku. U svakom slučaju dobro je da se to uradi, ako i to nije predizborna priča.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име