Ломљењем славског колача, Установа за предшколско васпитање и образовање Соколац, обиљежила је данас крсну славу – Светог Николу Чудотворца.

Прослави су присуствовали свештеници Црквене општине Соколац и представници локалне заједнице. Овим чином, уједно је завршена вишедневна манифестација „Никољданске свечаности“.

Протојереј ставрофор Златко Богдановић пожелио је срећну крсну славу запосленима, као и малишанима који бораве у вртићу.

– Свети Никола је заштитник путника, морепловаца и дјеце, која су наше највеће и највриједније благо. Прије неколико дана, малишани су почели припреме за овај дан. Кроз радионице и приредбе подстакли су наше емоције. Велика је радост видјети дјецу како у здрављу, весељу и срећи, величају Светог Николаја. Нека вас Господ Бог и Свети Никола, руком и моћним благословом, воде и чувају у животним путевима, на радост ваших родитеља, ближњих, а и свих нас – рекао је приликом обраћања отац Златко.

Директорица Установе за предшколско васпитање и образовање Соколац Биљана Косорић подсјетила је на дугу традицију обиљежавања крсне славе у вртићу.

– Већ двадесет три године прослављамо Никољдан. Као што је уобичајено, припремили смо низ активности како би дјеци приближили лик и дјело Светог Николе, а данас смо ломљењем славског колача ставили круну на манифестацију „Никољданске свечаности“. Овом приликом захваљујем свештенству Црквене општине Соколац, начелнику Миловану Бјелици и његовим сарадницима, који су нам пружили несебичну подршку током свих ових активности – казала је Косорић.

Она је подсјетила да ће 26. децембра у соколачком вртићу бити организована додјела пакетића и представа коју ће извести глумци из београдског позоришта „Полетарац, чиме ће обиљежити Нову Годину.

Манифестација „Никољданске свечаности“, и ове године, одржана је у организацији Црквене општине Соколац и Установе за културу „Перо Косорић“, у срадањи са Установом за предшколско васпитање и образовање и Основном школом, а под покровитељством општине Соколац.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име