Математика се учи у основним и средњим школама као обавезан предмет. Такође, велики број факултета има обавезне и изборне математичке предмете.

Професорица Ања Крсмановић, по занимању професор математике и рачунарства у Средњошколском центру „Василије Острошки“ Соколац, каже да је задовољна трудом и залагањем средњошколаца. Настоји да, како током наставе, тако и у склопу ваннаставних активности, своје знање пренесе на ученике и да им олакша савладавање математичких проблема.

– Живимо у времену када је све доступно, можда и превише. Нема интересовања да се самостално истражује. Довољан је један „клик“ на интернету и све информације су ту. Некад није било тако. Кад је распрострањеност интернета била мања, било је теже написати и истражити неку тему, казала је Крсмановић.

Како би ђаци лакше долазили до одговора и знања осмислила је сајт под називом „Математички кутак“, који је недавно почео са радом, а који пружа одговоре на бројна математичка питања и недоумице.

– На ову идеју сам дошла прије годину дана. Сајт „Математички кутак“ је доступан свим заинтересованим ученицима, прије свега средњошколцима да потраже рјешења и одговоре из математичких области које их занимају.Тренутно се на сајту могу наћи области које обухвата средња школа, од првог до четвртог разреда као и категорија студентска математика, те занимљивости и блог. У наредном периоду настојаћемо да презентујемо и математичке области за основце, рекла је Крсмановић.

Сви заинтересовани поменути сајт могу да пронађу на сљедећој адреси:

www.matematicki-kutak.ba

У савренемом технолошком добу када је знање доступно свима, ово је још један доказ да креативност нема ограничења, ако се посједује добра идеја.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име