Зимске службе на подручју општине Соколац у предстојећој сезони треба да одржавају и очисте скоро 500 километара путева, што изискује знатне трошкове за ову локалну заједницу, а у општинској управи увјерени су да ће овај посао бити добро обављен, речено је на данашњој сједници Општинског штаба Цивилне заштите.

Начелник општине Соколац и предсједник овог штаба Милован Бјелица рекао је новинарима да је сједница одржана у сусрет предстојећој зимској сезони у којој пред локалном управом стоји обавеза да обезбиједи проходност свих путева сврстаних у девет приоритетних категорија, од којих у три приоритетне групе спадају 322 километра, а у осталих шест више од 160 километара.

„Подручје општине Соколац површине око 700 километара квадратних познато је по јаким зимама, обилном снијегу и ниској температури на 800 до 1.400 метара надморске висине, што захтијева одговорност код одржавања саобраћајница, посебно у случајевима већих сњежних падавина“, навео је Бјелица.

Он је нагласио да је чишћење путева у зимском периоду животно питање за становништво ове локалне заједнице.

Бјелица истиче да је Општински штаб Цивилине заштите Соколац за ванредне ситуације оцијенио да је у протеклих пет година одржавање свих путних праваца на подручју општине обављено добро.

Он је подсјетио да ова општина има уговор о одржавању локалних путева са предузећем „Романијапутеви“ Соколац и да се у сложенијим ситуацијама ангажују суизвођачи.

Бјелица је увјерен да ће и у предстојећој зимској сезони све службе везане за ову област свој задатак обавити добро.

На сједници је усвојен План спровођења активности мјера заштите и спасавања од снијега и сњежних падавина у предстојећој зимској сезони, у коме су преложене посебне мјере у случају ванредних ситуација, који је припремила општинска служба Цивилне заштите Соколац.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име