У оквиру реализације пројекта „Правда за свако дијете“ испред општине Соколац аплицирало је Удружење младих „Мобилијар“ Соколац са пројектним приједлогом “Изградња терена за одбојку на пијеску“.

Тим поводом јуче је у згради Уједињених нација у Сарајеву одржан HEACT тренинг за УНИЦЕФ имплементне партнере из владиног и невладиног сектора.

Испред Општине Соколац тренингу су присуствовале Борјанка Крсмановић, секретар СО-е и члан радне групе „Правда за свако дијете“ и Вера Мијатовић, Самостални стручни сарадник за спорт и физичку културу. На тренингу је око двадестак учесника представника подржаних пројеката упознато са концептом и правилима за траснфере средстава владином и невладином сектору. Представљен је поступак попуњавања формулара, промјена у току одобреног буџета, похрањивање пројектне документације, интерна контрола од стране донатора, процјена и провјера финансијског вођења пројекта, те поступак и процедуре набавки, као и ризици везани уз набавке. Тренинг је одржала Бригита Банковић Хаџић, менаџер УНИЦЕФ одјела.

Пројектне активности већ су се почеле реализовати и данас се очекује прва испорука ријечног пијеска. У децембру се окончавају поступци потребих набавки према буџету, као и одржавање едукације за ученике средње школе.

Корист од пројекта биће вишеструка за општину Соколац. Соколачки спортисти али и сви заинтресовани имаће прилику да користе новизграђени терен, који ће употпунити постојеће спортске садржаје у оквиру градског стадиона “Бара”. За ученике средње школе планирано је да се на прољеће 2018. године одиграју прве утакмице. Терен ће се користити и за спортска такмичења у оквиру манифестације „Илиндан спорт фест“ која се сваке године у одржава у мјесецу августу. Такође, изградња терена за одбојку на пијеску биће од значаја и за комплетирање спортских терена за одвијање такмичења у поменутој спортској дисциплини у оквиру 56. Међуопштинских омладинских спортских игара које се 2019. године одржавају у Сокоцу.

Кроз пројектне активности реализоваће се и набавка пројектора и фотоапарата који ће Удружењу младих “Мобилијар” Соколац користити за реализацију наредих пројектних задатака.

7 КОМЕНТАРА

  1. Neka se nešta gradi i dešava a klizalište neka im je sledeći projekat,zamislite da Sokolac ima klizalište,radilo bi bar 4-5 mjeseci,a bila bi dobra fora i turistička atrakcija.

  2. Пет дана пишу о пројекту ,,терена за одбојку на пијеску“, као да отварају фабрику. Потребно 100 кубика ријечног пијеска 3000КМ, услуге ровокопача два сата 180КМ и мрежа са стубовима 300КМ. Човјек домаћин то за дан-два направи.

  3. Ma ajde neka ima i to. Samo bi koju marku prije tih MOSI igara trebalo uloziti i u najljepsi sportski objekat stadion Bara. Teren evropski, a tribine kao u Trnovu, zapravo ne vidi se ni da ih ima, ima prirodan nagib zemljista, ne bi bilo skupo, a izgledalo bi mocno. I ne bi bilo lose malo ga i osvjetliti kojim stubom ulicne rasvjete jer je prelijep.

  4. Da su malo kreativniji ovi na budžetu opštine mogli su i ski lift za djecu napraviti između dvorane i stadiona,pa kada ima snijega da se djeca skijaju i sankaju.

  5. Apelujem opštinske vlasti da u saradnji sa OC“Jahorina“ i vladom RS naprave dječiji ski lift i klizalište,nebi to bilo preskupo a lako bi se održavalo obzirom na našu klimu,

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име