Према званичним подацима Пореске управе Републике Српске, дуг ЈЗУ Психијатријске болнице Соколац за порезе и доприносе на дан 1.октобар 2017.године износио је 1.323.442,70 КМ.

Новооснована „Форензика“ већ достигла дуг за порезе и доприносе

Истовремено дуг новоосноване ЈЗУ Завод за форензичку психијатрију Соколац износи 194.332,27 КМ, што даје укупан износ од 1.526.774,97 КМ.

Напомињемо, ово су званични подаци објављени на веб сајту Пореске управе РС, а исти се могу преузети овдје.

Истовремено, дугови по разним другим основама (вода, струја, добављачи…) прелазе 1.000.000,00 КМ, сазнаје портал „Соколац-срце Романије“.

Овај негативни финансијски резулат је одраз катастрофалне кадровско-пословне политике гарнитуре дијела соколачког СНСД-а, предвођене Мирком Чоловићем и његовим поданицима.

По свим законским и пореским мјерилима, ове двије установе на подручју општине Соколац су у дубокој стечајној зони, али још увијек нико не сноси одговорност за стање које се из дана у дан погоршава.

Слиједе кривичне пријаве против свих неплатиша

Одборник СДС-а у Скупштини града Источно Сарајево и предсједник општинске борачке организације „Илиџански борац“ Горан Шеховац, најавио је раније данас подношење кривичних пријава против свих неплатиша за порезе и доприносе са подручја Града Источно Сарајево.

2 КОМЕНТАРА

  1. Slazem se da je nedopustivo da se toliko duguje poreskoj upravi ali treba prvo pogledati u svoje dvoriste i kada je taj dug nastao.Gospodo obadvije ustanove na Sokocu je osnivac Vlada RS_a i oni postavljaju direktore ,najveci duznik je UKC- ,Banja Luka i to Vam ne smeta a puna su vam usta dugova zdravstvenih ustanova na Sokocu.Gdine Sehovac koliko ste sredstava izdvojili za Domove zdravlja u vasem gradu gde ste vi osnivaci,kad rjesite ta dugovanja u svom dvoristu imate pravo na kritike drugih. Ne branim ja nijednog direktora u ovim ustanovama ali treba sagledati koliko su oni doprinjeli tom stanju pa tek onda ih optuzivati i predlazem da i vi podrzite da se donese poseban Zakon o odgovornosti menadzera kakobi mogli odgovarati za
    (ne)ucinjeno do tada ne lipsi magarce

  2. Podrzavam da je nedopustivo da se uopste duguje za poreze i doprinose ali isto tako prije osude sadasnjih direktora treba pogledati strukturu dugovanja i kada su nastala , ali ne podrzavam da oni koji u svojim sredinama kao osnivaci ne izdvajaju onoliko koliko treba zdravstvenim ustanovama drze prediku kako su krivi menadzmenti ustanova kojima je osnivac Vlada RS-a.Bolje bi bilo da gdin Sehovac pokrene donosenje zakona o odgovornosti svih menadzera u RS-u ,a zaboravlja da je najveci duznik UKC Banja Luka ,JZU bolnica Kasindo itd ali oni samo gledaju Sokolac , neposteno.Ne branim ja sadasnje direktore ali 90 posto dugovanja su nasledili i sad se cupaju kako znaju i umiju.i da ne zaboravim direktore ne postavlja Mirko vec osnivaci zavisno od ustanove a to koliko utice lokalna vlast u ovom slucaju treba pitati Vladu i resornog ministra.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име