Радијатори су топли већ десетак дана у Средњошколском центру /СШЦ/ „Василије Острошки“ у централној школи на Сокоцу и Подручном одјељењу на Хан Пијеску, али је за дугорочније рјешавање проблема на мрежи у школи на Сокоцу потребно уложити око 50.000 КМ, рекао је вршилац дужности директора СШЦ Мирослав Максимовић.

Максимовић каже да је набављено 65, од планираних 100 тона угља за котловницу, за шта је издвојено 12.776 КМ.

„Средња школа уплатила је још 36 тона угља и треба да издвоји више од 500 КМ за набавку дрвног отпада као додатног енергента за котловницу“, рекао је Максимовић.

Он је додао да се у средњој школи на Сокоцу прибојавају да им се не деси хаварија као у јануару када су морали да обезбиједе више од 2.000 КМ за поправку квара и одгоде почетак наставе у другом полугодишту.

„Да бисмо ријешили проблем на топловодној мрежи од котловнице до школе и замијенили дотрајалу цијев дугу 20 метара, струка је процијенила да је потребно око 30.000 КМ“, каже Максимовић.

Према његовим ријечима, школа не може ући у ову инвестицију до почетка гријне сезоне, па очекују разумијевање и помоћ Скупштине града Источно Сарајево.

Максимовић је навео да би, због дотрајалости, требало извршити демонтажу старог и поставити нови котао, али је за то потребно око 23.000 КМ.

Он сматра да је питање набавке новог котла требало рјешавати раније и вјерује да ће, уз нови котао који ће добити Основна школа са којом користе заједничку котловницу, успјети обезбиједити гријање у овој сезони.

Загријавање просторија у Подручном одјељењу на Хан Пијеску, које функционише у оквиру соколачког Средњошколског центра „Василије Острошки“ ријешено је добро заједничком котловницом са више котлова са Основном школом, а општина је обезбиједила 100 тона угља.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име