Подјела 74.814 литара регресираног горива за јесењу сјетву за 714 пољопривредника који испуњавају услове за овај вид подстицаја на подручју Сокоца почела је данас, речено је Срни у општинском Одјељењу за привреду и финансије.

Виши стручни сарадник за пољопривреду у овом одјељењу Славиша Кнежевић каже да су на подручју општине Соколац регистрована 902 пољопривредна газдинства, а да је за 714 одобрено 74.814 литара дизела.

“Регресирано гориво намијењено за јесењу сјетву није одобрено за 188 газдинстава, која су блокирана и немају право на ово дизел-гориво због неизмирених обавеза из ранијих година према Дирекцији робних резерви Републике Српске за преузети репроматеријал или неизвршеног ажурирања у Агенцији за посредничке, информатичке и финансијске услуге /АПИФ/ са подацима о начину кориштења земљишта, што је била обавеза од 1. јануара до 15. маја“, рекао је Кнежевић.

Он је подсјетио да сви регистровани пољопривредни произвођачи имају право на регресирано гориво по 60 одсто умањеној цијени од продајне, и то 20 литара по хектару обрадиве површине у коју се убрајају оранице, баште, ливаде, воћњаци и виногради.

Кнежевић је навео да пољопривредници са подручја Сокоца треба да се јаве у канцеларију број четири у згради општине и попуне формулар, на основу којег ће, уз копију личне карте, моћи да преузму дизел-гориво за јесењу сјетву на некој од четири пумпе “Нестро” и “Нешковић петрола”.

Он је додао да пољопривредници одобрене количине регресираног горива у другом, јесењем циклусу, могу преузимати у више наврата до краја године.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име