Организовањем „Јесењег карневала“, малишани Установе за предшколско васпитање и образовање Соколац, данас су почели обиљежавање Дјечије недјеље, која се ове године реализује на нивоу цијеле Републике Српске под слоганом „Дјечији свијет- мој свијет. Овогодишње активности биће усмјерене на унапређење друштвеног положаја лица и дјеце са инвалидитетом.

Директорица Установе за предшколско васпитање и образовање Соколац, Биљана Косорић, најавила је активности које ће Установа реализовати у оквиру Недјеље дјетета.

– Данас су дјеца прошетала улицама наше Општине у одорама боје јесени, како би скренули пажњу на себе, своја права и потребе. У вртићу тежимо да заједно са дјецом створимо средину у којој се они осјећају сигурно и равноправно. Дјеца треба да знају да су дјеца са посебним потребама равноправни чланови заједнице, њихови пријатељи, комшије и другови за игру. Зато ћемо организовати дружење са дјецом из Дјечијег кутка и Одјељења дјеце са посебним потребама из Основне школе Соколац, навела је Косорићева и додала да ће дјеца поред креативне радионице са родитељима, посјетити храм Светог пророка Илије и Духовни центар у порти овог храма.

Недјеља дјетета се проводи у сарадњи са Министарством просвјете и културе, Министарством здравља и Министарством породице, омладине и спорта и трајаће до осмог октобра.

2 КОМЕНТАРА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име