Радови на потпуном рушењу некадашњег хотела “Романија” на Сокоцу почели су крајем прошле седмице, а на том мјесту планирана је изградња тржног центра “Тропик”, речено је Срни у компанији “Н трејд” Источно Ново Сарајево, која је 2014. године купила овај објекат.

Директор компаније Предраг Нешић каже да хотел на Сокоцу руше да би према већ склопљеном уговору између његове фирме и компаније “Тропик” из Бањалуке почела изградња савременог тржног центра са више садржаја, за потребе “Тропик” малопродаје.

“Овај тржни центар употпуниће садржаје различитих услуга и понуде на Сокоцу и омогућити 20 до 30 нових радних мјеста”, навео је Нешић.

Он каже да је рано говорити о почетку радова на изградњи новог објекта, али се нада да ће они почети према пројекту чија је израда у току и чим буде завршено рашчишћавање градилишта.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица истиче да је Сокоцу био потребнији хотел од тржног центра, али да локална власт не може утицати на то, јер је објекат продајом постао власништво фирме “Н трејд”.

“Ми радо прихватамо све инвеститоре који желе да улажу на подручју наше општине и стварају прилику за нова радна мјеста, па тако и поменуте двије компаније, поготово што ће објекат имати низ корисних садржаја за наше становнике”, оцијенио је Бјелица.

Према његовим ријечима, тржни центар ће бити изграђен на површини од око 1.500 метара квадратних на којој се налазио и хотел “Романија”.

Бјелица је подсјетио да је хотел током протеклих 15 година промијенио три власника и да ниједан није успио у потпуности да реновира објекат и врати га у функцију.

“Након низа неуспјелих покушаја приватизације, имовину бившег угоститељског предузећа `Соколац` заједно са хотелом `Романија` Основни суд Соколац је продао у стечајном поступку фирми `Н трејд` из Источног Новог Сарајева у септембру 2014. године”, рекао је Бјелица.

Он је истакао да ни ова фирма није успјела да оживи рад хотела, али је одлучила да склопи уговор о изградњи савременог тржног центра у овом мјесту са компанијом “Тропик” из Бањалуке.

8 КОМЕНТАРА

  1. Prodao ga sud jer je u stečaju ajd nek bude tako ,ali kako taj sud nikome ne proda ili pokloni vrelo biošticu dolje kod pijace ono ruglo onaj logor ili već šta je bilo jer je i bioštica u stečaju.kako onaj neograbljen plast sa koga vise dijelovi nikom ne smeta ili čekaju da se sam sruši pošto je već počeo. Onim pjanama što tamo ulaze treba nešto skovati od okoraka što dalje od grada.

  2. Kako su dobili dozvolu za izgradnju trznog centra? Valjda postoji regulacioni plan opstine. Ovo pitanje treba neko od odbornika, da pokrene u lokalnom parlamentu.

  3. Prava stvar…ali za ljude koji pojma nemaju.Ruse hotel koji je mogao da donese cist profit uz nesto ulozenog novca da bi podigli neku limenku od panela.i spominju se neka radna mjesta a dali je bitno koliko ce to zatvoriti manjih trgovina.Sve u svemu jad i bijeda.Pametan je onaj ko je pobjego iz ovog jada

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име