Проводећи планиране активности у оквиру реализације Програма постинвестиционе подршке у оквиру Сарадничке мреже, представници Општине Соколац су данас посјетили породично предузеће „Крем комерц“ д.о.о. Соколац које се бави производњом резане грађе и елемената за столарију, те запошљава око 40 радника.

Овом приликом разговарало се отворено о баријерама са којим се сусрећу у свом пословању те начину на који општинске службе могу конкретно помоћи у реализацији њихових развојних планова, али и одржању тренутних инвестиција. Начелница Одјељења за локални развој Општине Соколац нагласила је важност овог привредног субјекта за локални развој, што је и био разлогом да овој компанији Општина додијели златну повељу, док је менаџмент компаније „Крем комерц“ д.о.о. Соколац истакао проблем недостатка радне снаге и потребу изналажења рјешења у том смислу.

Успјешне и одрживе инвестиције које се проводе на подручју Општине Соколац кључни су промотори доласка нових. Програмом постинвестиционе подршке у оквиру Сарадничке мреже, Општина Соколац настоји продубити комуникацију између инвеститора и својих општинских служби у циљу одржања постојећих инвестиција, те евентуалне идентификације проблема који би могли да се ријеше на локалном нивоу власти. С обзиром на то да успјех инвестиција често не зависи од воље само једног нивоа власти, Општина се укључила у Сарадничку мрежу, мрежу институција на свим нивоима власти окренутих ка сарадњи и отклањању административних баријера у циљу изналажења рјешења, подршке и унапређења инвестиција.

Групација Свјетске банке у сарадњи са Амбасадом Велике Британије у оквиру пројеката привлачења инвестиција и унапређења пословног окружења на локалном нивоу „ЛИФЕ“ пружа техничку помоћ Сарадничкој мрежи и Програму постинвестиционе подршке у Општини Соколац.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име