Поводом Свечаног дочека новоизабраног Митрополита Дабробосанског господина Хризостома у Сокоцу су боравили сарадници Српске патријаршије. Књижевница и сарадница информативне службе Српске православне цркве Зорица Зец, Милоје Милинковић иконограф и амерички фотограф Lary Angier, свој боравак у Сокоцу искористили су да обиђу знаменитости града.

Како би добили што више информација о малом мјесту подно Романије, посјетили су начелника општине Соколац Милована Бјелицу са којим су разговарали о развоју општине, културном животу, значајним манифестацијама у току године, као и о туристичким потенцијалима.

– Соколац је током нашег боравка показао своје најљепше лице, своје велико срце, као и  домаћинску љубав. Радује нас оно што смо сазнали у разговору са начелником општине, а то је да се много учинило да Соколац постане један велики дом за све оне који се у њему нађу и да су увијек добродошли сви они који желе да га посјете било којом приликом. Наш циљ је да представимо ову општину у другим крајевима, између осталог у Србији и да успоставимо неке нове везе, истакла је Зорица Зец сарадница информативне службе СПЦ.

Међу присутнима је био и иконограф Милоје Милинковић који је осликавао православне храмове у Западној Америци. Он је иконписао и наш најстарији храм на америчком континенту у Калифорнији у граду Џексон одакле долази и фотограф Ларy Ангиер.

Како је Angier врло угледан и познат умјетник у свијету фотографије, наше светиње које је фотографисао нашле су своје мјесто у америчким енциклопедијама и публикацијама. Angier са Романије носи позитивна искуства. Захваљујући њему у  Америку ће отићи лијепе приче  са овога краја, овјековјечене фотографијама. У неком будућем времену постоји могућност да у Соколац дође делегације из Калифорније, управо захваљујући овим људима.

Након разговора са начелником Милованом Бјелицом, гости су обишли Војничко спомен обиљежје Мали Зејтинлик у Сокоцу и Цркву Светом великомученику Георгију на Равној Романији. Сигурно ово неће бити њихова прва и једина посјета општини Соколац, јер срдачност наших људи остала им је упечатљива.

Рођена у Сарајеву 1987. године. Основно и средње образовање стекла у Сокоцу. Студије новинарства завршила на Филозофском факултету на Палама 2011. године. Новинарску каријеру започела 2012. у ЈП „Инфо Центар“ Соколац у коме задржала до 2014. године. Од јуна 2014. обавља послове самосталног стручног сарадника за односе са јавношћу у кабинету начелника општине Соколац.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име