Трансплантација бубрега једини спас за Сњежану Башевић (ВИДЕО)

0

Годинама је помагала другима, сада је потребно да сви заједно помогнемо њој. Сњежана Башевић из Сокоца болује од обостране полицистозе бубрега. Дијализа је додатно нарушила њено здравље, па је трансплантација бубрега једини спас.

У акцији која је спроведена током маја и јуна прикупљене су двије трећине неопходних средстава. Но потребно је још око 35.000 марака. Покажимо хуманост – и позивом на број 1413 – помозимо хуманитарки.

Оснивач је Удружења лица са посебним потребама „Подршка“. Годинама је несебично бринула о својим штићеницима. Даривала им и своје вријеме и свој новац. Но, живот јој није узвратио истом мјером. Урођену обострану полицистозу бубрега, Сњежана и њен брат, наслиједили су од мајке. И без мајчине љубави, још као дјеца остали. Преминула је у 39.ој години живота од исте болести, са којом се сада бори Снежана! И то сама. Јер у међувремену остала је и без оца и без брата!

„Никог немам ко би ми могао дати бубрег који би одговара- тако да сам принуђена да идем на ту трансплантацију, каже Сњежана.

Сњежанина мајка умрла је након двогодишње хемодијализе. Иста већ трећу годину Сњежану у животу одржава. Но тешко је нарушила њено здравствено стање. Срчане сметње и проблеми са крвним судовима који узрокују чак и пуцање артерија, све више компликују хемодијализни поступак. И озбиљно пријете.

„Сад је питање времена шта ће прије – шта ћу прије успјети – да ли ћу успјети трансплантирати или ће срце отказати, рекла је Сњежана.

Током маја и јуна у хуманитарној акцији, прикупљено је око 60.000 марака. Онима који су на њену хуманост већ узвратили, Сњежана захваљује! Но за трансплантацију, претходне прегледе и хоспитализацију потребно јој је још 35.000.

За помоћ која Сњежани Башевић живот значи код НЛБ банке отворени су рачуни. До краја септембра у функцији је и МТЕЛов хуманитарни број 1413. Један позив – једна конвертибилна марка. Хоћемо ли поново реаговати и здружено помоћи – њој која је помагала другима!?

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име