Високопреосвећени владико,

драга браћо и сестре,

Благодарећи Богу, Који нас је данас овдје сабрао, част ми је да Вас поздравим и зажелим добродошлицу ријечима: Бог је Господ и јави се нама, благословен који долази у име Господње!

Данас Ви, Ваше Високопреосвештенство, не долазите у непознато и непознатима, него у познато и својима. Ови крајеви, Ваше нове епархије су Вас увијек са радошћу дочекивали и ево данас по промислу Божијем се враћате да будете међу својима, на своме и достојан 61. насљедник на трону Митрополита дабробосанских. У годинама које су иза нас, имали смо ту част да у нашем граду Сокоцу буде Митрополит о коме смо сви бринули и кога смо као доброга пастира слушали и вољели. Сигуран сам да сте са добрим и племенитим намјерама дошли наставити да обављате часну дужност Митрополита. Вјерујемо да ћете у Вашем раду да нудите помирење, праштање и позивате на дијалог. Све оно за шта су се, стрпљиво и благо, али и бескомпромисно, залагали и Ваши предходници.

Митрополију преузимате у добром поретку, са многим црквама и светињама, од којих је доста обновљено. Међутим, још доста тога треба да се обнови и да се поправи, нарочито у људским душама. Наш народ је отишао са својих огњишта. Од духовника зависи да ли ће својим радом и животним примјером окупљати народ и храбрити га да се врати у своје домове. Сигуран сам да ћете успјети у миру и толеранцији окупити Србе и радити на повратку, али и остајању оних Срба у Федерацији.

Високопреосвећени Митрополите Хризостоме, срдачно Вам честитам на Вашем устоличењу, цјеливам свету десницу и радујем се сарадњи!

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име