Удружење „Мајка и дијете“ данас је дјеци из вишечланих породица подијелило 47 комплета уџбеника за трећи и четврти разред основне школе.

Ово је већ шеста година како Удружење традиционално уз помоћ Општине која је издвојила средства од око 6500 КМ, купује уџбенике за дјецу која су из породица са троје или више дјеце, а чије мајке нису у радном односу, навела је предсјеник Удружења Славица Цуровић и додала, да се ове године број чланова повећао за шест нових породица.

Начелник општине Соколац, Милован Бјелица, упознао је родитеље о активностима и плановима који су у вези са дјецом и њиховим образовањем. Уручивши уџбенике школарцима, Начелник је додао да то није све, јер захваљујући Влади Војводине и професору Зорану Милошевићу, за ученике првих и других разреда обезбјеђен је школски прибор као и за породице које нису у могућности да купе све неопходно за нову школску годину, укључујући и школске руксаке.

Начелник је поводом додјеле уџбеника поручио родитељима да све учине да дјецу изведу на прави пут, да вјерују у рад локалне заједнице , чија су врата увијек отворена за сваког суграђанина.

– Сам човјек ништа не може, морамо се ослањати једни на друге без обзира на старосне, политичке или етничке разлике. Најважније је да његујемо традицију и радимо на будућности јер ће дјела говорити колико је човјек радио.

У сусрет новој школској години, која почиње првог септембра, Општина је ових дана у сарадњи са Центром јавне безбједности ријешила питање појачане контроле у саобраћају.

3 КОМЕНТАРА

  1. Sve pohvale za Cileta,samo roditelji znaju koliko im ovo znači,da li je dobro ili loše što je više korisnika?Sa jedne strane treba da je više djece,sa druge strane treba da je više zaposlenih žena,nego spisak svih žena koje imaju uslov za penziju i po kratkom postupku,a zaposliti ove mlade majke i svima da je dobro

  2. To su opstinske pare,ali je za pohvalu,treba nastaviti i za starije razrede,ipak je to mala suma za grad a ogromna za roditelje

  3. Kada bi se pojedinci odrekli visokih plata pa da umjesto 3000 km primaju 1500 km moglo bi se svašta dobrog uraditi,nije mi jasno ko je odredio tako visoke plate funkcionera i direktora,čini mi se da se takmiče ko će manje raditi a veću platu imati

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име