На Сокоцу ће у суботу, 2. септембра, бити приређен свечани дочек за новоименованог митрополита дабробосанског Хризостома.

Новоименованог митрополита Хризостома дочекаће администратор Митрополије дабробосанске, Његово преосвештенство владика захумско-херцеговачки и приморски Григорије са свештенством и вјерним народом.

Протојереј-ставрофор Борис Бандука рекао је да ће у поподневним часовима у Цркви Светог пророка Илије на Сокоцу бити служена доксологија, молитва којом се исказује моћ и величина Божија, након које ће новоименовани Митрополит одржати поздравну бесједу.

“Након свечаног чина доксологије митрополит Хризостом ће се обратити вјерном народу и подијелити благослов”, каже Бандука.

Према његовим ријечима, свечаном чину дочека новоименованог митрополита у порти храма на Сокоцу очекује се да ће присуствовати предсједник Републике Српске Милорад Додик, министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић, начелници општина, те представници друштвеног и привредног живота Сарајевско-романијске регије.

Владика Хризостом на чело Митрополије дабробосанске долази након службовања на трону Епархије зворничко-тузланске од јула 2013. године.

Дио административног подручја општине Соколац припада Епархији зворничко-тузланској, а дио Митрополији дабробосанској.

Новоименовани митрополит дабробосански биће устоличен у недјељу, 3. септембра, у Саборној цркви у Сарајеву.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име