Радници Шумског газдинства „Вучевица“ из Чајнича који су претходних дана протестовали и нису дозволили да нови директор Неђо Машић преузме функцију, неће бити санкционисани.

Обећао је то директор „Шума РС“ Ристо Марић, након што у су у два наврата запослени овог газдинства спријечили да Машић од Слободана Пејовића преузме руковођење „Вучевицом“.

– На нивоу коалиционих партнера, који чине власт у РС, договорено је да „Вучевица“ из Чајнича припада СНСД-у. Ова странка  предложила је Машића на ту позицију. Ми смо потом формирали комисију, која је требало да обави примопредају дужности, између Пејовића, коме је истекао мандат и Машића. У два наврата радници су спријечили Машића да преузме дужност. Послије тога, рекао сам радницима да директора у јавним предузећима и шумским газдинствима не именују они, већ да власт даје приједлог и поставља их на те позиције – казао је Марић.

Наглашава и да је раднике „Вучевице“ након свега савјетовао да извршавају своје послове и да допусте да позицију директора преузме Машић.

– И након тога рекли су да неће дозволити примопредају због чега смо били приморани да уз помоћ полиције у суботу ујутро Машића уведемо у „Вучевицу“ како би преузео дужност. Тако је и било. Од понедјељка немамо никаквих негативних дешавања у „Вучевици“. Сви радници су на послу и ни против кога од њих неће бити покренута дисциплинска нити било која друга одговорност. Радни дани које су запослени због протеста изгубили биће надокнађени радом у идућих десетак викенда – рекао је Марић.

Истакао је да је иза протеста радника био Пејовић, који је тражио да остане на тој позицији. Он остаје запослен у овом шумском газдинству и биће распоређен на друго радно мјесто у складу са својом стручном спремом.

Марић истиче да протести неће утицати на пословање „Вучевице“, те да ће ово газдинство пословати позитивно.

–  Сличну ситуацији имали смо и у газдинствима у Добоју и Источном Дрвару. Не вјерујем да ће се више дешавати овакве ситуације, нећу то дозволити. Ускоро ћемо именовати и директоре на позиције седам шумских газдинства за које је расписан конкурс – навео је Марић.

Пословање

Ристо Марић је рекао да још није завршен финансијски извјештај о пословању „Шума РС“ за прво полугодиште ове године, али да је евидентно да је ово предузеће пословање у шест мјесеци завршило са незнатним губитком.

– Тај губитак је занемарив у односу на услове које смо имали у првом полугодишту ове године. Прва три мјесеца временски услови нам нису ишли наруку, а иста ситуација је била у мају. Тај губитак је већ у седмом мјесецу саниран – навео је Марић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име