Концерт Гоце Тржан у Сокоцу: Журка за памћење (ВИДЕО)

0

У оквиру традиционалне манифестације Илиндан спорт фест Јелен куп „Соколац 2017“, посљедњег дана, на теренима код Спортске дворане, 29. јула ове године, одржан је концерт популарне пјевачице Гоце Тржан. Публика је уживала у сјајној атмосфери до касно у ноћ, а низали су се како нови, тако и стари хитови.

Гоци Тржан није први пут да гостује у Сокоцу, а пред почетак концерта рекла је да се увијек лијепо осјећа на овим просторима, првенствено због пријатне и освјежавајуће климе.

– Имала сам прилику да више пута пјевам пред соколачком публиком и драго ми је што сам поново ту, могу слободно рећи, на свом сам терену. Посебно ми прија клима, осјећам се изузетно пријатно – рекла је Гоца.

Недавно је изашла нова пјесма „Не дај ми љубав“, коју су обожаваоци ове пјевачице одлично прихватили.

– Пјесма је брза и весела, ја сам задовољна, а и публика, што могу да закључим по наступима. Има много посла, стално смо у покрету, ово љето је радно за мој бенд и мене. Међутим, не жалим се, јер много волим свој посао и дружење  – казала је Гоца.

Иако је стално заузета, она каже да успијева да усклади и приватни живот, јер је то у природи сваке жене.

– Ми, жене, смо тако створене, да можемо све и свашта да постигнемо. Радом и добром организацијом све се може – поручила је она.

Све Гоцине пјесме, које су изашле у посљедње вријеме,  постигле су велики успијех, али у наредном периоду нема у плану да сними нови албум.

– Данас је музика сведена на интернет, зато се морамо прилагођавати. Једино бих могла објединити досадашње синглове на један CD. Суштина је у сингловима и данас су они најважнији. Музика је одавно престала да буде нешто што је тешко доступно, једноставно уђеш на интернет и преузмеш пјесму коју желиш или одгледаш спот. Морам да признам да ми не прија много та модерна технологија, али човјек мора да буде у току – истакла је пјевачица.

За Гоцу Тржан сви знају још од времена када је на нашим просторима међу најпопуларнијим групама била ТАП 011, чији је члан била управо она. Искористили смо прилику да је питамо да ли ова група још увијек организује наступе.

– Ми смо у одличним односима, редовно се састајемо. Недавно смо одржали концерт у мјесту Ђурђево, које се налази близу Новог Сада. Мјесто је мало, али је много људи дошло да нас подржи из околних градова. Вјероватно је то из разлога што смо бенд који је у тим временима, када смо постојали, и на тим просторима суверено владао. Прије свега, ми смо пријатељи,  одрасли смо заједно. Све што сам научила у овом послу је захваљујући њима, тако да када год имамо прилику наступамо заједно – рекла је Гоца.

Она каже да приватно слуша само страну музику, а данашњу домаћу музичку сцену не жели да коментарише.

– Вољела сам музику из филма „Коса“, уз њу сам заправо учила да пјевам. Од страних извођача вољела сам да слушам бендове „Guns N’ Roses“, „Nirvana“, „Red Hot Chili Peppers“, и још увијек их радо пратим. Данас се појављују разни извођачи, често имам прилику да чујем да стари искусни пјевачи презиру нову, модерну музику и појаву великог броја DJ-ева, али ја сам се трудила да све то прихватим. Научила сам да пажљиво слушам сваку врсту музике и немам ништа против тих извођача. Данашњу музичку сцену не коментаришем, поштујем све и свако има право да ради оно што воли. Тако и ја све што радим долази из емоција и сматрам да је то једини начин да се направи нешто добро – тврди ова пјевачица.

Досадашњу каријеру Гоце Тржан није обиљежила једна пјесма, већ више њих, а подсјетила нас је на неколико великих хитова, које увијек радо изводи на наступима.

– Са првог албума то су „Стоперка“ и „Загрли“, након тога издвајају се „Конобарица“ и „Ни на земљи, ни на небу“. Потом су се истакле пјесме „Хаљина“ и „Бумеранг“, а ту су и „Кад је бал нек је бал“ и „Не иди“. Све те пјесме, као и нови синглови, су  пут којим тече моја каријера. Ја се трудим да пјевам за људе који излазе, који воле музику и добар провод. Баладе не изводим често на концертима, једну или двије, углавном су репертоари у камерној атмосфери. Људи знају за мене и мој рад, али док не присуствују наступу нису ни свјесни колико мојих пјесама заправо знају и пјевају их од почетка до краја концерта – казала је она.

Имали смо прилику и да пјевачицу гледамо као члана жирија у такмичењу „Пинкове звездице“, одакле носи позитивна искуства.

– Дивно је радити са дјецом. Имала сам пар понуда да држим часове пјевања млађима, али с обзиром да нисам музички образована, мислим да то не би било коректно са моје стране. Увијек сам ту ако треба неки савјет, али сматрам да часове  музике имају право да дају само образовани музичари – истакла је Гоца.

Оно што краси ову пјевачицу јесте велика енергија, која се види и у спотовима које снима, али и на наступима, што је поново потврдила соколачкој публици.

– Ја увијек имам идеју какав спот треба да буде, али у томе учествује велики број професионалних људи. Енергија је нешто са чиме се родиш, питање је да ли ће она да тече у „руштељском“ или „градитељском“ правцу. Ја волим да градим, а то радим пружајући људима добро расположење – нагласила је она.

Гоца Тржан је често присутна на нашим просторима, пјева широм Републике Српске. Наредни планови су да ради и даље и наступа за своју публику, а корак више биће солистички концерт у Сава центру, који је планиран у октобру ове године.  Након тога, објавиће нову пјесму.

На крају пријатног разговора,  Гоца Тржан је поручила обожаваоцима да не забораве колико их она воли, и обећала добру журку у Сокоцу.

Гоца је одржала своје обећање, испунила је сва очекивања публике, а ми се надамо да ће нас у скоријој будућности обрадовати и поново пјевати за нас.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име