Представници Општине Соколац, замјеник начелника Жарко Косорић, начелница Одјељења за локални развој Тијана Ђокић, предсједник Удружења младих „Мобилијар“ Бранко Ђокић и представник Центра за социјални рад Стефан Ћеранић, јуче су обавили радни састанак са представницима Радног тима „Правда за свако дијете“, пројекта који се реализује уз подршку UNICEF-а, Швајцарске амбасаде и Швајцарске конфедерације и Шведске амбасаде.

Координатор Радног тима Града Источно Сарајево за учешће у поменутом пројекту, г-ђа Надежда Антељевић, представила је досадашње активности овог радног тима. Са друге стране, активности Радног тима за превенцију малољетничког преступништва и рада са малољетницима у сукобу са законом, представио је Срђан Вујовић из Центра за истраживање политике супротстављања криминалитету (CPRC) који у сарадњи са надлежним министарствима, институцијама и агенцијама, као и организацијама цивилног друштва, пружа подршку локалним заједницама у реализацији одређених активности.

Договорене  су даље активности на развијању и пилотирању превентивних програма који ће третирати дјецу у ризику, у правцу реализације стратешког програма. Општина Соколац наставиће сарадњу и пружити пуни допринос у реализацији програма превенције малољетничког преступништва на нивоу града Источно Сарајево, како би успјешно спровели облике формалне реакције у најбољем интересу дјетета.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име