Фото: Студио ,,Ела"

Матуранти Средњошколског центра „Василије Острошки“ Соколац, прославом матурске вечери, завршиће четворогодишње школовање. Биће то уједно прилика да се на најљепши начин опросте са професорима и школским клупама. Дужи низ година ученици завршних разреда средње школе самоиницијативно организују прославу матуре, а тако ће бити и ове године.

Један од организатора матурске вечери, ученик Милан Каностревац, рекао је да је окупљање ученика планирано у 19 часова.

– Педесет трећа генерација матураната, окупиће се на платоу испред општине Соколац, одакле ће традиционално кренути свечани дефиле улицама нашег града. Након шетње, упутићемо се до свадбеног салона „Мис“, гдје ћемо прославити завршетак школе. За музички садржај побринуће се пјевачи, који су годинама присутни на нашим просторима, Младен Шиљак, Његош Рађеновић са музичком пратњом. Уз несебичну помоћ општине и приватника, обезбједили смо средства за овај музички састав. Школа није учесвовала у организацији прославе матуре, али ће поред начелника општине и осталих челних људи, тридесетак професора увеличати наше славље  – истакао је Каностревац.

Матурант Горан Делић, такође организатор прославе матуре, истакао је да се много људи са подручја општине Соколац, одазвало у прикупљању средстава.

– Помоћ смо добили од општине Соколац, партије ДНС, Шумског газдинства „Романија“, као и великог броја привредника из наше локалне заједнице. Тиме смо обезбиједили сва неопходна средства како бисмо успјешно организовали прославу матурске вечери. Нажалост, живимо у тешком времену, те није изненађујуће што двадесетак ученика није успјело да уплати прославу матуре, али они неће бити изостављени са прославе, захваљујући прикупљеној помоћи. Без проблема смо сакупили новац за богат мени, на којем ће се наћи предјело, печење, роштиљ, торта и велики избор пића. Овим путем се захваљујем свим људим, који су нам помогли да организација матурске вечери прође у најбољем реду – додао је Делић.

У оквиру прославе матурске вечери биће проглашен ђак генерације и уручене Вукове дипломе најбољим ученицима, који су постигли изузетан успјех у четворогодишњем школовању.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име