У организацији Установе за културу  „Перо Косорић“  и Народне библиотеке „Соколац“,  у просторијама библиотеке у Сокоцу,  јуче је одиграна представа  „Маша и меда иду на море“. Представу су извели глумци Позориштанца „Маслачак“ из Бијељине.

Према ријечима глумца Ненада Благојевића, који тумачи лик меда, представа је прилагођена дјечијем узрасту и дјеца је  доживљавају с  огромном радошћу.

– Позориштанце „Маслачак“ је младо позориште које постоји четири године. Тренутно на репертоару имамо петнаестак дјечијих представа. Овдје смо други пут. Представа „Маша и медо иду на море“ рађена је према идеји истоименог цртаног филма. Колегиница Свјетлана и ја смо писали текст и осмислили костиме за представу. Наше планови су да у Бијељини покушамо да оснујемо Дјечије позориште.  Надамо се да ћемо поново гостовати у Сокоцу са новом представом – истакао је Благојевић.

Лик Маше игра глумица Свјетлана Гавриловић, такође чланица Позоришта „Маслачак“.

– У просторијама Народне библиотеке Соколац одиграли смо представу која је једна од петнаестак представа  намијењених најмлађима. Увијек је захтјевно играти лик Маше, која је несташна и пуна енергије. Потребно је доста труда да се њен лик приближи дјеци, која је познају кроз гледање истоименог цртаног филма. Захвалила бих се Установи за културу и вашој Народној библиотеци што су нам омогућили да се поново представимо вашој публици – рекла је Гавриловићева.

Оживјевши њихове омиљене ликове из цртаног филма, глумци су успјели да измаме дјечије осмјехе. Уживали су у враголијама и несташлуцима које су им приредили Маша и Медо. Представа је на забаван начин, топлим хумором приближила дјеци, али и родитељима појам пријатељства, одговорности и креативности.

Установа за културу „Перо Косорић“ и Народна библиотека Соколац наставиће сарадњу са Позориштем „Маслачак“ из Бијељине. Са новим ликовима „Сунђер Бобом“  и  „Црвенкапом“ заказана је сљедећа представа, која ће се играти у јуну.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име