Соколачки дрвопрерађивачи сутра на улици (ВИДЕО)

0

Рајко Булајић је одустао од позиције директора Шумског газдинства “Романија“ из Сокоца. Због тога је соколачки СНСД одустао од контрапротеста, који је требао да буде одговор на најављени протест дрвопрерађивача, против именовања Булајића.

ОО СНСД Соколац договорио се са Рајком Булајићем да на мјесто вршиоца дужности директора Шумског газдинства буде именован Јован Голијан. У саопштењу локалног СНСД-а пише да је Булајић одустао од директорске Булајући одустао од фотеље, дрвопрефотеље из политичких разлога, оптужујући СДС да стоји иза цијеле приче.

“Господин Булајић је рекао да се повлачи како ови протести не би узнемиравали грађане Сокоца и ширу јавност, те у потпуности подржава рад ОО СНСД Соколац и именовање Јована Голијана на мјесто в. д. директора ШГ Романија Соколац”, поручили су из соколачког СНСД-а.

Булајићев потез добио је једногласну подршку свих одборника СНСД-а у Сокоцу и општинског одбора. Они незадовољни, како АТВ незванично сазнаје, отишли су на разговор код Милорада Додика, и то са делегацијом дрвопрерађивача, који ни послије повлачења Рајка Булајића не одустају од протеста.

“Биће протеста, без обзира, иако смо ми сад добили позив Владе РС да дођемо на преговоре и послали смо представнике организационог одбора на преговоре у Бањалуку. Без обзира на исход, било би нам драго да буду позитивни договори, али протести ће бити, да се знају разлози због чега смо на том протесту и што смо се одлучили на тај протест”, каже Бране Витомир, предсједник Савеза дрвопрерађивача источне регије.

А овога пута дрвопрерађивачи су се одлучили на протест због недостатака сировине, која се извози, како кажу, на њихову штету. Никакве закључке, тврде, нису послали у Бањалуку, али ће сутра на протесту имати шта да кажу свим дрвопрерађивачима, од Зворника до Фоче, који су најавили долазак.

Од општинске власти нико није тражио одобрење за окупљање. СДС одбацује било какве спекулације са учешћем у организацији протеста. Први човјек општине тврди да је безбједност грађана на првом мјесту.

“Ја сам упозорио, једним саопштењем које сам издао и прослиједио га на адресе правосуђу, као и према министарствима и Влади РС, да се нико не смије играти ватром на Сокоцу, те да се мора сјести и разговарати, а ово питање у демократској атмосфери ријешити”, рекао је Милован Бјелица, начелник општине Соколац.

А да су приче о протестима дигле све на ноге, потврђује и чињеница да су, упркос нерадном дану, командири Полицијске управе Источно Сарајево у Сокоцу, како би анализирали цијелу безбједносну ситуацију. Иако је контрапротест отказан, не желе да препусте ништа случају.

Дрвопрерађивачи су промијенили локацију окупљања. Умјесто Шумског газдинства, одлучили су да се сутра у пет минута до 12 сати окупе испред спортске дворане у Сокоцу. Цијели скуп обезбјеђиваће полиција.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име