Установа за предшколско васпитање и образовање Соколац угостила је данас припаднике полицијских снага Полицијске станице Соколац.

У  сусрет Дану полиције који се обиљежава 04. априла те обиљежавању 25 година рада Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Полицијска станица Соколац организује дружење са предшколцима и  школарцима. Полицијски службеници одржали су кратко предавање о активностима полицијских снага, опреми и вјештинама које полиција користи у обављању свакодневних послова.

Сваке године овим заједничким дружењем обиљежавамо Дан полиције, истакла је Биљана Косорић, директорица Предшколске установе.

– Поводом Дана отворених врата сваке године организујемо дружење са полицајцима Полицијске станице Соколац. Малишани су присуствовали предавању које је прилагођено њиховом узрасту. Упознали су се са обиљежјима полиције, са полицијским аутомобилом и његовим командама. Четири вртићке групе, око осамдесетеро дјеце присуствовало је овим радионицама, истакла је Косорићева.

Протеклих дана малишани су са васпитачицама учили о правилима понашања у саобраћају. Полицајцима су рецитовали  пјесме о саобраћају и показали своје знање из ове области.

Поводом обиљежавања Дана полиције, у свим Центрима јавне безбједности у Републици Српској организоване су овакве и сличне активности. У појединим центрима се организују тактичко-показне вјежбе припадника полиције, изложбе полицијске опреме и полицијских возила као и акције добровољног даривања крви. На овај начин припадници полицијских снага показују хумани аспект своје професије.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име