Одјељење за привреду и финансије општине Соколац омогућило је продају садница воћа уз суфинансирање општине са 50 одсто од набавне цијене, у оквиру програма подстицаја за развој пољопривреде.

„Набавне цијене садница шљиве, јабуке, крушке и дуње су по три КМ, саднице лијеске четири КМ, а будући да општина суфинансира са 50 одсто пољопривредници их могу купити за 1,5 КМ, односно двије КМ“, рекао је самостални стручни сарадник за пољопривреду општине Соколац Зоран Вуковић.

Он је истакао да су саднице високог квалитета, произведене уз надзор стручњака Пољопривредног института Републике Српске, што гарантује да су одабране за одговарајуће подручје.

Заинтересовани пољопривредници могу наручити саднице до 27. марта у згради општине Соколац, а додатне информације могу се добити телефоном, позивом на 057-448-712, кажу из канцеларије пољопривредне службе општине Соколац.

Општина Соколац је и у протекле четири године, у оквиру програма подстицаја за развој пољопривреде, суфинансирала набавку садница шљиве са Института за воћарство из Чачка.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име