Предсједник Удружења за избјеглице и расељена лица – обнову и изградњу „Гире“ из Сокоца Рахман Бабић и представници повратничке популације (Срби и Бошњаци) са подручја мјесне заједнице Каљина посјетили су данас начелника општине Соколац Милована Бјелицу како би разговарали о проблемима везаним за инфраструктуру у овом подручју општине.

Између осталог разговарало се о пројекту изградње дионице пута од Каљине према селима Храсишта, Гире и Имамовићи, који ће на иницијативу Удружења „Гире“  једним дијелом финансирати Федерално министарство расељених особа и избјеглица.

– До сада смо имали добру сарадњу са општином Соколац, која је учествовала у реализацији ранијих пројеката на подручју мјесне заједнице Каљина. Морам нагласити да су нам зимус редовно одржаване путне дионице, да смо имали уредно снабдвијевање струјом и водом. Данас смо разговарали о могућности да општина Соколац буде суфинансијер у пројекту који је одобрило Министарство, а ради се о асфалтирању око 1,5 километра  дионице пута од Каљине, Храсишта, Гира до засеока Имамовићи. Прошао нам је пројекат за санацију водовода „Гире“ од стране федералног министарства. Добили смо подршку начелника Бјелице када је и питању припрема пута за асфалтирање, а сада треба још да се у пројекат укључи и нека од општина из Федерације Босне и Херцеговине, рекао је Бабић.

Прије двије године општина Соколац је суфинансирала пројекат Удружења за избјеглице и расељена лица – обнову и изградњу „Гире“  –  „Изградња моста на ријеци Блатници“, који  је један од већих инфраструктурних пројеката на подручју МЗ Каљина. Изградњом моста села Имамовићи, Гире, Храстишта и Ширијевићи повезани су са путним правцима који воде према општинама Соколац, Олово и Илијаш.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име