Министар спољне трговине и економских односа Босне и Херцеговине Мирко Шаровић данас је у Сокоцу  разговарао са начелником општине Соколац Милованом Бјелицом, и начелником општине Рогатица Милорадом Јагодићем  о наставку радова на изградњи водовода Брезијак – Кула – Стјенице – Сочице.

Ријеч је о заједничком пројекту општина Рогатица и Соколац, укупне вриједности 4,5 милиона конвертибилних марака, а финансира се средствима из више извора.  Средства за финансирање овог пројекта између осталог издваја и Министарство спољне трговине и економских односа БиХ.

Како је речено, на састанку се разговaрало о даљем току реализације пројекта, за који се очекује да буде завршен у овој години, те да ће у скорије вријеме биће организован састанак на коме ће бити договорени наредни задаци и обавезе.

sarovicbjelicajagodic01032017_2

Реализацијом овог пројекта снабдијевање водом било би обезбијеђено за 800 домаћинстава на рубу општина Соколац и Рогатица.

Начелници Сокоца и Рогатице добили су информацију о току досадашњих разговора у вези будуће изградње ауто-пута Београд-Вардиште-Устипрача-Романија-Сарајево. Траса брзе цесте Сарајево-Вардиште одређена је просторним планом Републике Српске до 2025.године као и просторним планом Града Источно Сарајево до 2025.године. Просторним планом Републике Српске до 2025.године од брзих путева у источном дијелу Републике Српске планирани су Лукавица-Пале-Соколац-Рогатица-Вишеград-Вардиште.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име