Са састанка потписивања Споразума о сарадњи на реализацији пројекта затварања колективних центара (11.6.2015.год.)

У Сокоцу су данас, обављени завршни разговори између представника Министарства за избјегла и расељена лица Републике Српске, начелника општине Соколац Милована Бјелице, предсједнице Скупштине општине Соколац Бојане Марковић и пројектантске куће која је израдила пројекат за изградњу 64 стамбене јединице у двије стамбене зграде у Сокоцу.

Ријеч је о пројекту  „Затварања колективних центара и алтернативног смјештаја – CEB II“ који се финансира из кредитног задужења Босне и Херцеговине према Развојној банци Савјета Европе, а бесповратна средства за Општину Соколац износе 2,2 милиона КМ.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је да су БиХ, Република Српска и ФБиХ обезбиједили повољна кредитна средства за станове који се граде по систему „кључ у руке“.

„Ријеч је већином о корисницима алтернативног смјештаја, те другим социјално угроженим лицима. Активности на имплементацији пројекта започеле су 2013.године. Међународни тендер ће бити расписан у марту мјесецу ове године, а предвиђено вријеме изградње је годину дана“, истакао је начелник Бјелица.

Пројектно-техничку документацију и прикључак на инфраструктуру обезбиједила је Општина Соколац, а вриједност поменутих радова је 400.000 КМ.

Да подсјетимо, 26.октобра 2016.године у Источном Сарајеву, Комисија за наставак верификације корисника у саставу Светлана Шево, представник МИРЛ РС, Бранка Томић, представник UNHCR-а, Љиљана Шешум, представник МЉПИ БиХ, на састанку са начелником општине Соколац Милованом Бјелицом, чланом комисије Драгишом Тушевљаком и представником општине Соколац Сњежаном Бјелаковић, верификовала је листу потенцијалних корисника за стамбено збрињавање у оквиру пројекта CEB II за општину Соколац.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име