Неформална група младих из Сокоца  коју чине Стефан Бајагић, Ненад Радовић, Младенка Перић, Азра Мустеданагић и Драгана Врбарац недавно су урадили пројекат “Путујмо заједно и упознајмо различитости” по позиву Pro-Active fonda – ПРО– Будућност пројекта.

Овај пројекат одобрен је од стране CRS-a и Фондације Мозаик које имплементирају ПРО-Будућност пројекат, а јуче су потписани и уговори о реализацији.

Према ријечима координаторице Фондације Мозаик испред ПРО-Будућност пројекта Кристине Шешлије, позив за PRO-active фонд био је намјењен младим особама старости од 15 до 30 годинa, којe су спремне да буду покретачи процеса помирења у својим заједницама. Фонд цјелокупног пројекта је 96.432,89 конвертибилних марака, а одобрена су 54 међу којима је и пројекат из Сокоца.

– Пројекат „ПРО – Будућност“ постоји већ четири године, реализује се у шездесет заједница Босне и Херцеговине, а Фондација Мозаик је један од партнера који иначе води CRS, а финансира USAID. Позив за PRO-Active фонд је окупио доста младих људи заинтересованих да виде и чују како живе људи и шта се дешава у цијелој Босни и Херцеговини, када је у питању тема – помирење и заједништво. Мир јесте основа у нашој земљи и драго нам је видјети да млади људи раде на томе, истакла је Шешлија.

По пројекту “Путујмо заједно и упознајмо различитости”  планиран је обилазак вјерских и културно – историјских споменика у граду Мостару. Учесници ће имати прилику да посјете  град, његове историјске и вјерске знаменитости. Kао врло битна активност планирано је дружење младих названо округли сто, на коме ће се отворено разговарати без предрасуда о поштовању, различитости, стреотипима и предрасудама везаним за мир, помирење у Босни и Херцеговини. Циљ пројекта је да се повежу млади људи из Сокоца и Сарајева, два града, двије различите етничке структуре који до сада нису имали прилику да путују заједно.

Рођена у Сарајеву 1987. године. Основно и средње образовање стекла у Сокоцу. Студије новинарства завршила на Филозофском факултету на Палама 2011. године. Новинарску каријеру започела 2012. у ЈП „Инфо Центар“ Соколац у коме задржала до 2014. године. Од јуна 2014. обавља послове самосталног стручног сарадника за односе са јавношћу у кабинету начелника општине Соколац.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име