Генерални директор ЈП „Шуме Републике Српске“ Ристо Марић посјетио је данас општину Соколац и разговарао са начелником Милованом Бјелицом. На састанку се разговарало о сарадњи општине Соколац са ШГ „Романија“ Соколац, као и о функционисању ове локалне заједнице.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица исказао је задовољство због интересовања директора ЈП „Шума Републике Српске“ Ристе Марића за рад локалне власти. Он је додао да је овај састанак од великог значаја за општину, јер се разговарало о проблему кашњења наплате средстава од ШГ „Романија“ по основу кориштења шумско-дрвних сортимената на подручју општине, те да се постигао договор да ће тај проблем ускоро бити ријешен.

maricbjelica19012017_2

– Веома сам захвалан ЈП „Шума Републике Срспке“ господину Марићу, који је данас посјетио општину Соколац са циљем информисања о плановима и проблемима са којима се сусреће локална заједница. Посебно га је занимало каква је сарадња општине са ШГ „Романија“, као и то како локална власт гледа на развој ситуације у ЈП„Нова Романија“. Састанак је јако користан, јер смо имали прилику да разговармо о неким несугласицама које су до сада постојале, нарочито када је у питању кашњење уплате средстава у буџет општине од стране ШГ „Романија“, те обавезе у овом тренутку веће су од 600.000 конвертибилних марака. Данас смо постигли договор да ће овај проблем бити ријешен у наредних мјесец дана, што ће у многоме олакшати функционисање локалне заједнице, рекао је Бјелица.

Генерални директор „Шума Републике Српске“ Ристо Марић, који је на овој функцији више од годину дана, први пут је посјетио општину Соколац и начелника Милована Бјелицу. Он је рекао да није имао прилику да буде чешћи гост у овој локалној заједници, али да ће у наредном периоду сарадња сигурно бити боља.

maricbjelica19012017_3

– Као директор јавног предузећа чије је сједиште у Сокоцу требао сам у протеклом периоду да будем чешћи гост код начелника општине, али одређене ситуације су налагале да тако не буде. У разговору са начелником добио сам сазнања о функционисању локалне заједнице, као и о неким водећим проблемима. Један од тих проблема везан је и за ЈП „Шуме Српске“, заједно са ШГ „Романија“ Соколац, које је било у обавези да плаћа положну ренту редовно у буџет општине Соколац, када су у питању средства по основу кориштења шумско-дрвних сортимената. Постигли смо договор да ће ова дуговања у цијелости бити измирена у року од 20 до 30 дана. Очекујем да ћемо и у наредно периоду имати овако добру сарадњу, а обећавам и да ће плаћање наших обавеза бити боље, рекао је Марић.

Када је ријеч о именовању новог директора ШГ „Романија“ Соколац, Марић је рекао да је расписан јавни конкурс за избор директора, а да ову функцију тренутно као в.д. обавља инжењер шумарства Страхиња Башевић, те да се нада да ће ту позицију и након конкурса задржати.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име