Након завршеног 10. конкурса Пошта Српске „Пишем писмо Дједу Мразу“, које се организује уз сагласност Министарства за просвјету и културу Републике Српске, данас су у пошти Соколац проглашени побједници ове акције, гдје су им уручене и вриједне награде.

postenagrade27122016

Акција „Пишем писмо Дједу Мразу“ се одржава већ десету годину за редом и намијењена је најмлађој популацији-дјеци из вртића и нижих разреда основних школа.

Поште Српске су обезбједиле 500 пакетића, 3 бицикла, 3 тротинета, и 3 мп3 плејера за побједнике конкурса.

На адресу РЈ Соколац пристигла су 473 писма из 15 основних школа и 5 вртића ове регије, а за најљепша писма уручено је 50 пакетића.

Прво мјесто за најљепше писмо и главну награду бицикло освојила је Јована Нешковић ученица ОШ „Соколац“. Николина Влашки из ОШ „Свети Сава“ Трново добила је тротинет за друго мјесто на конкурсу, док је трећу награду у виду мп3 плејера добила ученица ОШ „Мокро“ Драгана Марковић.

Референт за маркетинг Пошта Српске у РЈ Соколац Вања Југовић каже да Поште Српске на овај начин, са најмлађима прослављају завршетак пословне године и да су малишани ове године били јако вриједни.

„Ове године имамо завидан број писама, добили смо преко 6000 писама на нивоу републике.  Са простора који покрива наша РЈ дјеца су послала 473 писма. Од њих су највриједнији били ђаци ОШ „Соколац“ и надам се да ће тако наставити, и бити узор осталој дјеци из других основних школа“, рекла је Југовић и истакла да је циљ ове акције да се дјеци од раног дјетињства усади љубав према пошти и писаној ријечи.

„Такође, желимо да их научимо како се шаље писмо. Гдје стоји адреса пошиљаоца, гдје примаоца, и како, и на који начин то писмо да пошаљу, како би оно дошло ономе коме је намијењено. Дјеца су правила мале излете у пошту, и изненадили су нас својим знањем о пошти“, истакла је Југовић.

Директор Пошта Српске у РЈ Соколац Александар Костовић је нагласио да је ова акција сваке године подржана од стране Министарства за просвјету и културу и да су им Поште Српске захвалне на томе. Костовић је најавио нову активност већ у фебруару када почиње конкурс за „Најљепше писмо“ на задату тему.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име