Влада Републике Српске на данашњој сједници донијела је Одлуку о утврђивању критеријума и начину расподјеле шумских дрвних сортимената, којом се утврђују критеријуми према којима ће Јавно предузеће шумарства /ЈПШ/ “Шуме Републике Српске” Соколац вршити расподјелу шумских дрвних сортимената дрвопрерађивачима у Републици Српској.

sjecasume10112016

Критеријуми за расподјелу шумских дрвних сортимената су укупан приход предузећа, остварени извоз, број запослених радника, степен обраде сортимента, степен развијености локалне заједнице у којој предузеће послује и сервисирање обавеза према предузећу “Шуме Српске”, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

“Прикупљање података од дрвопрерађивача, провјеру података, бодовање предузећа, утврђивање јединичне вриједности бода и количине шумских дрвних сортимената по врсти дрвета које ће се уговарати појединачно са сваким дрвопрерађивачем, вршиће комисија именована рјешењем директора ЈПШ, из реда запослених у ЈПШ”, наводи се у саопштењу.

Надзор над радом ове комисије вршиће представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, Министарства индустрије, енергетике и рударства и Привредне коморе Српске.

“Расподјела шумских дрвних сортимената према дрвопрерађивачима врши се једном годишње”, додаје се у саопштењу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име