Светом литургијом у Цркви Светог пророка Илије на Сокоцу, полагањем вијенаца на централно спомен-обиљежје погинулим борцима и парстосом данас је Борачка организација општине Соколац прославила крсну славу – Митровдан.

Вијенце код спомен-обиљежја, на којем је уписано 1.200 имена погинулих бораца са простора Сарајевско-романијске регије у одбрамбено-отаџбинском рату, положиле су делегације општинске Борачке организације, општине и делегација Града Источно Сарајево.

У спомен-соби, гдје се налази 410 фотографија погинулих бораца из Прве пјешадијске и Друге романијске моторизоване бригаде, служен је помен, а вијенце су положиле делегације ове организације и општине Соколац.

У парохијском дому обављен је чин ломљења славског колача и славски ручак за породице погинулих бораца, ратне војне инвалиде и борце.

„Помолимо се Богу и Светом великомученику Димитрију за свако добро свих нас који живимо у овој нашој дивној Републици Српској, да Господ благослови наш народ који овдје живи и ради“, рекао је протојереј Борис Бандука.

Он је нагласио да никада не смију бити заборављени они који су свој живот дали за Републику Српску.

Предсједник Одбора борачких организација сарајевско-романијске регије Жељко Лалић је овим поводом, прије свих, поздравио првог предсједника Републике Српске Радована Караџића и генерала Ратка Младића, који су у тешким временима имали храбрости и стали на чело народа с циљем стварања прве српске државе са лијеве стране Дрине.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име