Прије рата туризам општине Соколац није имао неког специјалног удјела у привреди општине, јер су остале дјелатности биле довољно развијене и није било велике потребе за развијањем ове гране привреде.

У периоду прије рата изграђен је ски-лифт који је служио за потребе локалног становништва, а и за туристе који су долазили, али у малом броју.

Ски-лифт се налазио у Соколачким њивама, али је због непланске градње изван функције већ дужи низ година. Ски-лифт је постао неупотребљив због изградње локалног пута и насеља у близини мјеста гдје се налази ски-лифт, у доба када је лифт радио грађани Сокоца су из кућа на скијама долазили до лифта, али је много година изван функције.

Једина опција је да се ски-лифт измјести на неку другу локацију по могућности поред неке друге туристичке атракције као нпр. Равну Романију, негдје у близини манастира тај пројекат, ако би се спровео, дао би Сокоцу могућност за развој спортско – рекреативног туризма.

Погледајте архивски видео са падина Пуховца од 9.фебруара 1998.године.

1 КОМЕНТАР

  1. Mislim da izmijestanje ne bi dalo efekta,mozda neke korekcije putanje ali lokacija je izvrsna i svima dostupna.Zavrsetak staze u centru grada je sam po sebi turisticka atrakcija koja bi u zimskom periodu preporodila grad.Poslednje zime su bez snijega ali sto ne znaci da ga nece biti dovoljno je da ga bude jednu sezonu da se za to predstavi u punom sjaju nemaju svi para za jahorinu,a sokolac nudi mnogo sadrzaja i bez snijega grad bi bio pun.Mislim da ce se svaka marka ulozena u obnovu vratiti visestruko.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име