Након краће и тешке болести у Болници у Фочи, 26. марта преминуо Здравко Жужа, новинар и самостални стручни сарадник за односе са јавношћу општине Вишеград.

Здравко Жужа је рођен 24. фебруара 1959. године у засеоку Осишће, код Острошца, у општини Коњиц, гдје наставља школовање у средњој техничкој школи, машинског смјера.

На факултету политичких наука у Сарајеву успјешно завршава одсјек журналистике, након чега, као стипендиста Жељезаре Зеница, први новинарски посао ради у информативној служби овог предратног гиганта.

Након потписивања Дејтонског мировног Споразума, ријека избјеглица га 1996. године доводи у Вишгерад, гдје се као новинар запошљава у Радио-телевизију Вишеград. Од 2000. године ради у Теренској канцеларији ОЕБС-а у Вишеграду, а новинарству се поново враћа 2006. године, када је постављен за самосталног стручног сарадника у аминистрацији општине Вишеград.

Један је од аутора Стратегије комуникација са јавношћу општине Вишеград, а иза њега је остало на хиљаде текстова, емисија, репортажа, записа и фотографија.

Сахрана Здравка Жуже обавиће се у Аранђеловцу, у петак, 28. марта у 13 часова, а испраћај посмртних остатака дан раније, 27. марта у 14 часова, испред храма Рођења Пресвете Богородице на Мегдану, у Вишеграду.